Nu există copii răi de Janet Lansbury

Comportamentul copilului reprezintă în multe dintre situații o adevărată enigmă pentru noi, părinții. O lectură interesantă care ne ajută să deslușim acest comportament, etichetat greșit adesea„deplasat”, este Nu există copii răi de Janet Lansbury.

O greșeală pe care numeroși părinți continuă să o facă, este să considere copiii inegali adulților, să trateze nevoile și emoțiile acestora cu o mai mică importanță, chiar superficial.

Ceea ce ne ajută această lectură să înțelegem este că și copiii sunt persoane adevărate, chiar dacă sunt noi pe lume. Ei trebuie tratați mereu cu respect și înțelegere, ca orice altă ființă umană. Prin exemple practice și răspunsuri la scrisori ale părinților care cer sfaturi pentru a reacționa la situații concrete, autoarea cărții oferă un ghid practic de parenting, util tuturor părinților, indiferent de vârsta copiilor.

Cartea recomandată ne ajută să înțelegem că atunci când un copil se poartă într-un fel nepotrivit sau enervant pentru noi (ni se împotrivește, face crize de furie, plânge, se smiorcăie, ne sfidează sau lovește), el încearcă să ne comunice în singurul fel disponibil la această vârstă că are nevoie să îi oferim o limită, să-l oprim cu respect și blândețe, să-l ghidăm și să-l îngrijim cu iubire, să-i transmitem mesajul: Nu te îngrijora, sunt aici pentru tine orice-ar fi și mă pot descurca în orice situație. Toți copiii fac asta, e o etapă normală și sănătoasă în dezvoltarea lor.

Cartea are la bază atât pe experiența autoarei de 20 de ani în lucrul cu copiii și părinții acestora, cât și numeroase studii și cercetări în domeniu. Astfel, într-un mod simplu, concis și extrem de practic, Janet Lansbury ne oferă diferite sfaturi și soluții pentru a avea o relație armonioasă cu proprii copii și pentru a reacționa adecvat la comportamentele acestora, adesea extrem de dificile.

Cartea Nu există copii răi a fost publicată în anul 2017 la editura Univers, făcând parte din colecția Educație cu blândețe, coordonată de Ioana Chicet-Macoveiciuc.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut