Orice femeie are nevoie de mama sa, indiferent de vârstă

Relațiile armonioase cu părinții nu țin cont de vârstă, mai ales dacă ne referim la relația mamă-fiică. Astfel, indiferent de vârsta ta sau de stadiul vieții în care te afli (căsătorită sau nu, cu copii sau nu), nu este exclus să te regăsești cu mâna pe telefon, în căutarea vocii blânzi sau a sfaturilor înțelepte ale mamei.

Iată 7 lucruri de care orice femeie poate simți că are nevoie de la mama sa:

  • Secretul cu care să scoți până și cele mai încăpățânate pete

Odată devenită mamă, scoaterea petelor „imposibile” devine una dintre provocări. Petele de iarbă de pe pantaloni sau sosul de roșii căzut pe cămașă sunt doar câteva dintre exemple. Cu siguranță, la un moment dat te vei simți copleșită de acestea, astfel că, dacă încă nu ai aflat secretul mamei, nu este exclus să pui mâna pe telefon și să suni de urgență.

  • Câteva cuvinte de încurajare

Orice femeie are nevoie să primească încurajări de la propriile mame, indiferent de vârstă. Așadar, dragelor doamne, nu ezitați să spuneți fiicelor voastre ce mame extraordinare sunt și ce mândre sunteți de ele! Totodată, este important să le explicați că parentingul nu se bazează pe perfecțiune.

  • Rețeta pe care o adorai în copilărie

Devenită mamă la rândul tău, cu siguranță, vrei să te mândrești cu desertul favorit din a ta copilărie. Astfel, dacă mama nu este prea aproape ca să ți-l facă, va veni momentul în care să o suni și să-i ceri  rețeta „minune”. Cu siguranța, fotografia îți va face cinste pe Instagram sau Pinterest!

  • Sfaturi de parenting

E drept că generațiile s-au schimbat și că părinții din ziua de azi sunt mult mai actualizați când vine vorba de creșterea copiilor, încercând să aplice strategii și tehnici cât mai moderne. În ciuda acestei tendințe, cu siguranță mai există ceva ce ai vrea să împrumuți din modul în care mama ta s-a comportat cu tine și să aplici și tu, la rândul tău, în relația cu copilul. Astfel, nu este exclus să mai ceri unele sfaturi și în această direcție!

  • O bună ascultătoare

Cine crezi că ar putea să te asculte mai bine ca propria ta mamă? Sunt câteva lucruri pe care doar mamele le pot înțelege. Și, în plus, ce persoană în lumea asta este mai sinceră cu tine și îți vrea cel mai mult binele, dacă nu mama? Așadar, nu subestima capacitatea de ascultare a unei mame și fii fericită că o poți suna să-i împărtășești atât momentele bune, cât și acelea mai puțin bune.

  • O ieșire ca fetele

Chiar dacă reprezentați două generații diferite, asta nu înseamnă că nu puteți ieși împreună să mâncați o înghețată sau poate să stați acasă, să vă relaxați și să urmăriți împreună un film. O escapadă din propria realitate poate însemna fără probleme timp petrecut cu propria mamă.

  • O îmbrățișare

Puțină afecțiune de la părinți este bine venită, indiferent de vârstă. Astfel, nu ezitați să vă îmbrățișați reciproc, ori de câte ori aveți ocazia!

O relație armonioasă mamă-fiică este un lucru minunat, indiferent de vârstă! Dacă încă nu vă bucurați de o astfel de relație, nu ezitați să mai lucrați în acest sens. Niciodată nu este prea târziu pentru îmbunătățiri.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut