Parcul Tei

Amplasat în sectorul 2 al Bucureștiului, Parcul Tei este situat în partea de sud-est a Lacului Tei, pe cursul râului Colentina.

Înființarea Parcului Tei

Această poziționare a parcului, pe malul unui lac, se datorează unui proiect început în anul 1935, de profesorul Dorin Pavel, sub coordonarea lui Nicolae Caranfil. Lucrările de amenajare au fost oprite în 1939 din cauza începerii războiului, fiind însă repornite la finalul acestuia, în 1948. Parcul a fost inaugurat în anul 1950, la acea vreme însumând o suprafață de 9 ha.

Lucrările de îmbunătățire și reabilitare ale acestui parc au continuat și în perioada contemporană. Astfel, Primăria Sectorului 2 a investit în această zonă 9.6 miliarde lei, în anul 2002.

Parcul Tei și atracțiile sale

Grație unui acord de prietenie încheiat între România și Republica Azerbaidjan, în anul 2007 a avut loc o modernizare masivă a mobilierului urban, pavajelor, a fântânilor arteziene în culori, locurilor de joacă pentru copii și a sistemelor de iluminat. Ca o răsplată pentru sprijinul material oferit, în Parcul Tei a fost decorată aleea Heidar Aliev, în memoria fostului președinte azer. Bustul acestui personaj politic a fost instalat pe aleea cu același nume.

În parc își are locul și statuia marelui dramaturg și scriitor Ion Luca Caragiale.

O altă atracție a acestui parc este o fântână decorativă ce are ca element principal statuia unei nimfe, situată deasupra unui bazin susținut de 4 tritoni. Fântâna a fost turnată în fontă la Paris între anii 1931-1932, în faimoasa turnătorie specializată în fontă ornamental-artistică, „JJ Ducel et fils, maitres de forges, à Paris”.

Cu o priveliște fabuloasă la Lacul Tei, și cu numeroase atracții pentru întreaga familie, parcul vă invită să savurați un moment în acest colțișor de natură.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut