Păturica lui Jane de Arthur Miller, cu ilustrații de Sandrine Bonini

Deținerea unui obiect preferat – fie el jucărie, păturică sau orice altceva – este un aspect complet normal pentru copiii mici. Acesta reprezintă un lucru familiar, care le oferă copiilor siguranță și confort, mai ales când în viața lor intervine o schimbare.

În ciuda beneficiilor unui obiect preferat, vine un moment în care copilul trebuie să se despartă de acesta. Cum facem ca această „despărțire” să nu fie una dureroasă și să vină de la sine? Ne putem inspira din lectura Păturica lui Jane de Arthur Miller, cu ilustrații de Sandrine Bonini.

Aceasta ne face cunoștință cu o fetiță pe nume Jane care, de când s-a născut, are o păturică roz, moale și călduroasă de care nu se poate despărți. Trebuie s-o aibă alături tot timpul: în brațele mamei, la masă, la joacă sau în pătuț, când doarme. Dar Jane crește. Zi după zi, descoperă tot mai mult din lumea din jur. Zi după zi, poate să facă tot mai multe lucruri. Astfel, nici păturica roz nu rămâne la fel. Puțin câte puțin, se face mai mică. Puțin câte puțin, se destramă. Ce se întâmplă cu lucrurile dragi pe care le lăsăm în urmă când creștem? Lectura menționată ne oferă o sugestie în această direcție.

Păturica lui Jane (Jane’s Blanket) este singura carte pentru copii scrisă de marele ARTHUR MILLER (1915–2005), autorul unor bine-cunoscute piese de teatru care au marcat literatura americană a secolului XX, precum „Vrăjitoarele din Salem”, „Vedere de pe pod” sau „Moartea unui comis-voiajor”.

Jane, fetița din această poveste simplă și plină de duioșie, își dă seama, încetul cu încetul, că totul se schimbă odată cu trecerea timpului și că uneori trebuie să lăsăm în urmă unele lucruri dragi pentru a crește.

Cartea recomandată a fost publicată la Editura Cartea Copiilor, fiind ideală pentru toți preșcolarii.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut