Pe urmele dinozaurilor (Walking with Dinosaurs – 2013)

Puștiul tău este un paleontolog în devenire? Atunci puteți pleca împreună Pe urmele dinozaurilor (Walking with Dinosaurs – 2013).

Această producție ambițioasă se desfășoară ca un documentar, însă creativitatea nu lipsește: tehnologia digitală, recreând domnia de 155 de milioane de ani a dinozaurilor. Descoperirile paleontologice pe baza rămășițelor și grupările de amprente conservate de-a lungul timpului oferă cadrul; restul reprezintă speculații și imaginație cât cuprinde.

Descriere

Filmul îi are în prim-plan pe Pachyrhinosaurusi – rude străvechi ale rinocerilor de astăzi, prezentând povestea de supraviețuire în vastul lanț trofic, alături de erbivorii Edmontosaurus și carnivorii Gorgosaurus, un tyrannosaurus înrudit cu Tyrannosaurus rex.

Walking with Dinosaurs este un film cu și despre dinozauri produs de BBC Earth și se bazează pe mini-seria BBC din 1999 cu același nume. Filmul are dinozaurii animați pe calculator în spații live-action. În producție a fost angrenată munca de animație a companiei Animal Logic, în colaborare cu producătorul de animație Jinko Gotoh. Efectele 3D au fost realizate cu utilizarea sistemului 3D Fusion, care a fost folosit pentru Avatar (2009), Transformers: Dark of the Moon (2011) și transmisiunile sportive 3D.

Atenționare pentru părinți

Părinții trebuie să știe că, deși personajele sunt prezentate într-o manieră științifică, unele dintre dramatizările din cadrul acestui documentar uimitor pot constitui prea mult pentru copiii mai mici sau mai sensibili. Dinozaurii sunt prezentați atacându-se sau mâncându-se reciproc sau îndeplinindu-și nevoile biologice. De asemenea, unele specii sunt prezentate discret în cuplu, abordându-se diferite obiceiuri și ritualuri de împerechere.

Vârsta recomandată pentru vizionarea acestei animații este 8+.

Sursă foto: www.cinemagia.ro

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut