Planet Earth (2006) – un documentar pe care să-l vezi cu piciul tău

Documentarele reprezintă o metodă excelentă prin care copiii să descopere lumea înconjurătoare și să-și dezvolte cunoștințele. Un serial interesant din această categorie este Planet Earth (2006).

Narat de David Attenborough (versiunea britanică) și Sigourney Weaver (versiunea americană), acest documentar, excelent realizat, cuprinde 11 episoade interesante legate de planeta noastră, Pământul. Fiecare episod de 50 de minute din cadrul serialului premiat cu Emmy, prezintă un grandios portret al unei regiuni geografice sau al habitatului faunei sălbatice.

Locațiile îndepărtate și momentele imposibile cu unele dintre cele mai uimitoare creaturi din lume pot contribui la inspirarea respectului față de planeta noastră și la cultivarea dorinței de a conserva ecosistemului fragil.

Cele 11 episoade în care sunt descrise regiuni sau animale sunt: From Pole To Pole, Muntele, Apa Dulce, Peșteri, Deșerturi, Lumea de gheață, Marile Câmpii, Pădurea Tropicală, Mările continentale, Adâncurile Oceanului, Salvarea Speciilor. Apoi mai sunt câteva episoade ce ne îndeamnă spre reflecții…. După o frumoasă incursiune în lumea viețuitoarelor – urși polari, leoparzi, descoperim maimuța argintie, fazanul, peștii marini, peșterile, deșerturile cu dromaderi, lumea de gheață a pinguinilor și morselor, lebedele câmpiilor – urmează discuții despre salvarea speciilor și viața locuind cu toții împreună. Imaginile sunt superbe, acestea dezvăluind și specii care nu mai există.

De asemenea, Planet Earth este cel mai scump documentar produs de BBC, bugetul filmului ridicându-se la peste 16 milioane de dolari. De asemenea, pentru realizarea sa a fost nevoie de o durată de 4 ani.

Așadar, pentru că vacanța se apropie și pentru că învățarea poate îmbrăca o mulțime de forme interesante, nu ezitați să vă bucurați împreună cu cel mic de acest documentar.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut