Polar Expres (The Polar Express – 2004)

Noi deja am dat startul filmelor de Crăciun, așa că vă întâmpinăm cu o recomandare care, credem noi, va fi pe placul întregii familii: Polar Expres (The Polar Express – 2004).

Acesta este un film fantastic din 2004, bazat pe cartea pentru copii cu același nume de Chris Van Allsburg și regizat de Robert Zemeckis. Filmul a fost produs de Castle Rock Entertainment în asociație cu Shangri-La Entertainment, ImageMovers, Playtone și Golden Mean, pentru Warner Bros.

Subiectul animației

Povestea imaginată de scriitorul Chris Van Allsburg într-una dintre cele mai savuroase cărți pentru copii și preluată pentru ecrane de regizorul Robert Zemeckis, spune istoria lui Hero Boy și a uneia dintre nopțile de Crăciun din copilăria sa.

Într-un mod cât se poate de autentic, este extrem de probabil ca fiecare dintre noi sau dintre copiii noștri să se regăsească în această poveste. Hero Boy nu crede în Moș Crăciun și nici în miracole. Dar în ajunul Crăciunului un lucru magic se întâmplă. La ușa casei sale apare un tren – Polar Express – iar conductorul (voce tot Tom Hanks) îl invită înăuntru.

Din momentul în care acesta acceptă invitația, aventura care se pornește va întrece orice imaginație.

Odată urcat în tren, eroul nostru dă peste alți copii care, la fel ca și el, nu au putut rezista tentației de a porni într-o călătorie misterioasă cu Expresul Polar. Mai mult, toți au în comun un lucru: nu cred în Moș Crăciun și în miracole din varii motive.

Odată urcat în Polar Express, personajul nostru îi cunoaște pe Hero Girl, o tânără domnișoară mulatră care îi devine prietenă, pe Lonely Boy, un singuratic cum îi zice și numele, și pe Know-it-All (Le-știe-pe-toate), unul dintre acei copii care au răspunsuri la aproximativ toate întrebările care îți pot trece prin cap.

Călătoria cu trenul este presărată cu numeroase întâmplări buclucașe, iar, odată ajunși la Polul Nord, copiii vor fi surprinși de lumea magică a lui Moș Crăciun, de sistemul bine pus la punct prin care acesta le oferă cadouri.

De asemenea, deși personajele nu sunt extrem de bine conturate și individualizate, copiii vor pleca acasă cu numeroase învățături și recomandări care se pliază perfect propriei personalități (vezi scena compostării biletelor de tren, atunci când copiii se întorc la casele lor).

Cât despre final, vă lăsăm să îl descoperiți singuri! 🙂

Ceea ce ne-a atras pe noi la Polar Expres este faptul că utilizează cu moderație ingrediente precum fantezie, aventură, umor și un soi de magie de Crăciun.

Toate astea vă vor ajuta să pătrundeți de-a dreptul în atmosfera feerică de Crăciun, mai ales dacă veți viziona animația cu mic cu mare.

Pentru o mostră a aventurii și emoțiilor cu care urmează să vă „confruntați”, poți viziona și trailerul de mai jos.

 

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut