Rețetă de pizza: simplă și gustoasă

Nu cred că există copil care să nu adore pizza. Cel puțin eu nu am întâlnit până acum… Îmi amintesc și acum că în copilărie, pizza, alături de cartofii prăjiți și pieptul de pui, reprezentau mâncărurile mele favorite. Și nu pot să neg că și în prezent gusturile sunt cam aceleași. E drept, cartofii prăjiți îi consum destul de rar! I-am înlocuit cu cei copți, pentru că-s mai sănătoși și cu mai puține calorii. Pieptul de pui e la ordinea zilei, iar pizza încerc să nu consum prea des. Însă atunci când se-ntâmplă, prefer să o prepar în bucătăria mea.

Dacă și tu vrei să-i faci poftele copilului tău și nu dorești să-i refuzi plăcerea de a mânca o pizza gustoasă, atunci poți încerca rețeta de mai jos. Doar ingrediente proaspete și sănătoase! Și nu durează mult, garantez! Iar produsul obținut este cu adevărat savuros!

Ingrediente aluat:

  • 400 gr făină, 100 gr griș, 1 lgț. sare, 325 ml apă călduță, 1 plic de drojdie uscată, 1 lg ulei măsline, 1 lgț zahăr.

Se amestecă toate ingredientele, se frământă coca până se omogenizează compoziția, după care se lasă 1 oră la dospit, cu un ștergar deasupra.

Ingrediente compoziție:

  • sos de roșii bio (eu am folosit un sos de roșii pregătit în casă), mozzarella proaspătă feliată sau dată prin răzătoarea cu ochiuri mari și, în funcție de preferințele copilului tău, poți adăuga prosciutto care poate fi crudo sau panna (proaspăt), măsline, boabe de porumb sau ceapă, sau pe toate.

Produsul din imagine are doar sos de roșii, mozzarella, prosciutto crudo și baby spanac.

Se întinde aluatul, de preferat intr-o tava rotunda, se bagă la cuptor 15 minute la 180 grade doar cu sosul de roșii (dupa ce acesta a fost încălzit în prealabil la aceeași temperatură), după care se scoate, se adaugă și celelalte ingredinte și se bagă din nou la cuptor pentru încă 5 min.

Masa-i gata! Pofticiosul tău înfulecă, iar tu ești liniștită că ai folosit doar ingrediente proaspete și sănătoase! Poftă mare, vă doresc!

 

Un Comentariu

Adauga un comentariu

KidsOut