Rostogol păzește pepenii

Chiar dacă anotimpul poate cel mai preferat de copii este se apropie de final, asta nu înseamnă că nu putem să ne bucurăm de o poveste cu iz de vară. Rostogol păzește pepenii, scrisă de Lavinia Braniște, este o lectură inedită pentru copii, cu ajutorul căreia aceștia pot să rememoreze toate aventurile verii.

În centrul atenției se află porcușorul Rostogol și familia sa – mama și cei 10 frați. Odată venită vara la ferma la care aceștia locuiesc, încep și activitățile fără program, desfășurate după bunul plac.

Vremea frumoasă de afară a făcut să rodească și semințele plantate de Rostogol. Astfel, în timp ce frații săi preferă activitățile ceva mai elevate, luând lecții de limba franceză de la bursucul Ulric, Rostogol se bucură de experiențele cotidiene. Acesta preferă să-și păzească cei 7 pepeni, cât e ziua de lungă.

E drept că simpaticului Rostogol îi cam place să cutreiere împrejurimile, să exploreze și chiar să rămână singur pe câmp. Această pasiune a sa este atât de pregnantă, încât nici măcar Turnesol, fratele lui care vede pericole peste tot, nu-l poate convinge să renunțe la activitățile sale zilnice.

Lucrurile par să decurgă domol, exact așa cum trece timpul în mod normal, într-o fermă de la țară. Totuși, acțiunea se intensifică atunci când pepenii lui Rostogol încep să dispară unul câte unul. Și… ce e și mai straniu de-atât, este că, odată cu pepenii, dispare și micuțul Rostogol. Când află vestea, toți prietenii lui văd roz în fața ochilor de spaimă: oare cum poate fi salvat Rostogol într-o lume în care oamenii confundă atât de ușor un pepene cu un porcușor? Rămâne să descoperiți parcurgând simpatica lectură.

Povestirea Rostogol păzește pepenii a fost publicată în luna mai a acestui an, la editura Arthur. Mai mult, cartea se bucură și de niște ilustrații sugestive – realizate de Andrei Măceşanu – gata să stârnească imaginația tuturor micilor cititori.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut