Scurtmetraj: Domnul Goe (1956)

Cu toții cunoaștem savuroasa schiță Domnul Goe, scrisă de I. L. Caragiale; suntem la curent cu năzbâtiile lui Goe și cu tot ce făceau cele 3 doamne pentru a intra în grațiile copilului. Din acest motiv, vă invităm să vă faceți comozi un sfert de ceas și să vă bucurați de o reprezentare cinematografică, în regia lui Bob Călinescu, a acestei povești, la fel de actuale, chiar și în zilele noastre!

Într-o zi tanti Mița, mam’mare și mamițica decid să-l ducă pe Goe la București, toate având speranța că făcând asta el nu va mai rămâne repetent și anul acesta. Goe țipă la cucuoane pe peron, întrebându-le de ce nu mai vine odată trenul.

Dar iată, trenul sosește și cucoanele intră în vagon, în timp ce Goe hotărăște să stea pe culoar împreună cu ceilalți bărbați. Băiatul scoate capul pe fereastră, chiar și după ce un alt bărbat îi spuse să nu o facă, și astfel Goe reușește să își piardă pălăria în a cărei panglică era și biletul său.

Când vine controlorul să vadă cine s-a urcat de la ultima stație, observă că doamnele nu au dat billet și pentru Goe și le spune acest lucru, doamnele refuză însă să plătească alt billet pretinzând că băiatul avea billet, dar a zburat împreună cu pălăria.

Văzând că cele trei doamne refuză să plătească biletul și amenda, controlorul îl închide pe Goe în compartimentul pentru o singură persoană. Asta le convige să plătească biletul.

După toate astea mam’mare hotărăște să stea pe culoar împreună cu Goe. În timp ce mam’mare privește pe geam, băiatul trage semnanul de alarmă, iar trenul se oprește. Personalul trenului începe să verifice toate vagoanele că să vadă a cărei siguranță era ruptă, în acest timp mam’mare își ia nepotul în brațe și se preface că doarme stând pe un geamantan străin. În sfârșit trenul pleacă, nu se poate ști cine a tras alarma.

În sfârșit, trenul ajunge la București cu câteva minute întârziere. Cucuoanele coboară din tren și se urcă în trăsură, pornind spre „bulivar”…

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut