Somn sănătos pentru un copil fericit de Dr. Marc Weissbluth

Somnul reprezintă o parte importantă a dezvoltării armonioase a oricărui copil. Mai mult, un somn de calitate ne ajută să „funcționăm” corect, să ne concentrăm și să ne desfășurăm activitățile zilnice din viața de zi cu zi, la capacitate maximă. Totuși, în ciuda beneficiilor sale, uneori, problemele cu somnul sunt inevitabile, acestea reușind să ne dea numeroase bătăi de cap.

O lectură recomandată în acest sens este Somn sănătos pentru un copil fericit, a Dr. Marc Weissbluth.

„Când îi este foame, îi oferim copilului hrană sănătoasă. La fel, trebuie să îi asigurăm un somn sănătos când este obosit – chiar dacă el nu își dă seama că are nevoie de somn sau crede că nu vrea să adoarmă. Îmi place foarte mult filosofia doctorului Weissbluth conform căreia cel mai important lucru pe care îl poți avea este o familie bine odihnită.” Cindy Crawford

Extenuarea cauzată de un somn neodihnitor îi face pe unii copii să pice lați de oboseală mai frecvent, să aibă izbucniri nervoase mai des ca alții și le poate chiar reduce capacitatea de a fi elevi străluciți la școală. În cele din urmă, copiii care suferă de oboseală cronică, devin adulți care vor suferi de oboseală cronică, fiind afectați în diverse moduri: rezistență redusă, abilitate redusă de a face față stresului, curiozitate și empatie reduse. Pornind de la numeroase studii de caz și de la rezultatele celor mai recente cercetări științifice, autorul vă arată cum puteți încuraja, amplifica și menține un comportament calm în cazul copilului, dezvoltându-i obiceiuri sănătoase de somn, ca să aveți un cămin plin de dragoste și un copil fericit și odihnit.

MARC WEISSBLUTH, medic pediatru cu o carieră de treizeci de ani, este și un cercetător de frunte în domeniul somnului la copii. În 1985 a fondat Centrul pentru Tulburări de Somn din cadrul Children’s memorial hospital, Chicago.

Cartea Somn sănătos pentru un copil fericit a fost publicată în anul 2017, la editura Litera, fiind disponibilă atât online, cât și în librării.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut