Știați că…? / Curiozități despre gemeni

Identici sau nu, gemenii trezesc interesul cercetătorilor și nu numai. Iată câteva curiozități despre gemeni care te vor uimi și pe tine!

Știați că…?

  • Șansa de a avea gemeni depinde de vârsta mamei? Astfel, mămicile pste 30 de ani au mai multe șanse să nască gemeni.
  • În unele cazuri, gemenii pot avea rase diferite? Pare incredibil, însă este posibil. Desigur că această șansă este de una la un milion și poate apărea în cazul în care părinții sunt de rasă mixtă.
  • În cazul în care o pereche de gemeni identici de sex masculin se căsătorește cu o pereche de gemene identice, copiii lor vor fi în mod normal veri, dar genetic frați? Doi copii sunt frați din punct de vedere genetic dacă cromozomii primiți de aceștia au provenit din aceeași sursă. Din moment ce fondul genetic al gemenilor identici este identic, atunci aceste 2 perechi de copii ar putea să aibă copii proveniți din sursă identică, deci frați.
  • Gemenii interacționează unul cu celălalt în pântec? Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Padova, începând cu săptămâna 18, gemenii au fost observați atingându-se reciproc în pântec, mai des decât și-au atins propriul corp. Se pare că aceștia au fost delicați unul cu celălalt făcând diferite gesturi unul față de celălalt.
  • Gemenii vorbesc propria lor limbă? Ceea ce sună ca o simplă bolboroseală a copiilor, ar putea fi de fapt „crytophasia”, adică limbajul lor secret. Potrivit unei cercetări publicate în revista americană Institute of General Linguistics, gemenii adesea se folosesc reciproc pentru a învăța vocabularul. Pe parcursul acestui proces, până la 40% dintre gemeni dezvoltă un limbaj privat.
  • Gemenii ar putea ajuta mama să trăiască mai mult? Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Utah, care au studiat natalitatea și mortalitatea în spațiul american, în perioada 1800-1970, au constatat că mamele cu gemeni au tendința să trăiască mai mult.
  • 22% dintre gemeni sunt stângaci, comparativ cu doar 10% în cazul copiilor singuri la părinți?
  • Nigeria este țara cu cea mai mare rată de nașteri multiple și gemeni identici?
  • China ara cea mai scăzută rată de nașteri multiple, șansa fiind de 1 la 300?
  • Mamele vegane au mai puține șansă să nască gemeni? Potrivit unor studii, șansele ca acestea să dea naștere unor gemeni sunt de 5 ori mai mici, decât în cazul femeilor care consumă lactate.

Dacă vreți să aflați mai multe despre tipurile de gemeni și în ce situații apar aceștia, puteți intra AICI.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut