Muzeul de Artă Timișoara

Amplasat în Palatul Baroc din Timișoara, Muzeul de Artă din Timișoara a devenit o instituție autonomă începând cu anul 2006.

Istoric

Imaginea actuală a muzeului se datorează unui proces îndelungat ce a durat mai bine de un secol. Acesta a vizat desprinderea secțiunii de artă de Muzeul Banatului, lucru care s-a petrecut în mai multe etape. În anul 1969 secția de artă a primit un spațiu propriu în clădirea Centrului Cultural Francez.

Începând cu anul 1986, aceasta a fost mutată în sediul actual din cadrul Palatului Baroc, urmând să devină o instituție independentă la data de 1 ianuarie 2006.

Privind patrimoniul muzeului, acesta a fost îmbogățit în timp, prin intermediul donațiilor făcute de numeroase personalități.

De ce să vizitezi muzeul?

Îm prezent, patrimoniul muzeului este extrem de vast, cuprinzând, printre altele, o colecție unică de 90 de piese, lucrări și obiecte, ale pictorului Corneliu Baba. Celelalte piese sunt expuse în diverse secțiuni: artă contemporană, decorativă și europeană. Pe lângă acestea, muzeul dispune și de diverse colecții de pictură românească, bănățeană și pictură religioasă. Din lipsă de spațiu, acestea nu sunt momentan expuse. Expozițiile temporare pot fi admirate la parterul clădirii.

O vizită la acest muzeu este ideală pentru a dezvolta copilului tău simțul artistic. Pe lângă admirarea acestor piese grandiose, varietatea exponatelor va lărgi orizontul cultural al puștiului tău.

Accesul este gratuit pentru elevi, studenți și pensionari, pentru celelalte categorii de vârstă percepându-se o taxă în valoare de 10 lei.

Mai multe detalii despre muzeu poți găsi AICI.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut