Muzeul Sportului din România

Muzeul Sportului din România este unul dintre numeroasele muzee bucureștene, fiind situat pe Bulevardul Mărăști din sector 1.

O scurtă istorie

Muzeul Sportului a fost înființat în anul 1970, fiind amplasat inițial în spaţiul dedicat tribunei oficiale a fostului Stadion „23 August” din București. După 11 ani de funcționare, odată cu organizarea Jocurilor Mondiale Universitare de către țara noastră, muzeul a fost desființat sub pretextul amplasării sale incompatibile cu protocolul de grad zero impus în zona tribunei oficiale.

Muzeul a fost redeschis publicului larg începând cu anul 1994 când, din inițiativa Ministerului Tineretului și Sportului, își mută sediul în incinta Muzeului Național de Istorie.

Începând cu anul 2011, Muzeul Sportului este găzduit în noul sediu al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român amplasat în apropierea Arcului de Triumf.

Ce găsești la Muzeul Sportului

Acest muzeu pune la dispoziția vizitatorilor un veritabil tezaur de bunuri culturale, menit să definească rădăcinile și amploarea mișcării sportive din România. Odată ajunși aici, veți sta față-n față cu istoria, performanţele şi marile personalităţi ale sportului românesc. Mai mult, contribuţia românilor la dezvoltarea olimpismului modern este un alt factor descpre care veți lua aminte. Așadar, dacă piticul tău este fascinat de sport, nu mai sta pe gânduri și haideți într-o călătorie în lumea sportului. Cu siguranță nu veți fi dezamăgiți!

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut