Palatul Culturii Iași

Palatul Culturii găzduiește Complexul Național Muzeal „Moldova” care, în prezent, deține 4 muzee:  Muzeul de Istorie a Moldovei, Muzeul Etnografic al Moldovei, Muzeul de Artă, Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, precum și Centrul de Conservare-Restaurare a Patrimoniului Cultural.

Despre Palatul Culturii

Clădirea a găzduit inițial Palatul Administrativ și de Justiție, începând ca din anul 1955 aceasta să fie utilizată în scop cultural.

Construcția actualului edificiu s-a întins pe perioada a 2 decenii, aceasta fiind finalizată pe 11 octombrie 1925 și inaugurată un an mai târziu de către regele Ferdinand al României. Clădirea este reprezentativă pentru stilul neogotic, fiind construită după planurile arhitectului Ion D. Berindey în colaborare cu arhitecţii Filip Xenopol şi Grigore Cerchez.

Ce găsești la Palatul Culturii

Punctele de interes turistic prezente în acest spațiu sunt diverse. Printre acestea se numără și „Sala Gotică” unde poate fi admirat mozaicul ce reprezintă un „bestiarum” medieval (grifoni, acvile bicefale și lei). „Sala Voievozilor” situată la etaj este un alt obiectiv turistic, întâmpinându-și vizitatorii cu portretele domnilor Moldovei și ale regilor României. Pe lângă acestea, aici veți fi întâmpinați cu numeroase atracții, astfel că la sfârșitul vizitei veți rămâne cu o amintire frumoasă și cu multe cunoștințe.

În ultimii ani Palatul Culturii a fost supus unui proces complex de restaurare care s-a încheiat la începutul anului 2016.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut