Tudor Arghezi – Mărţişor

Casa Memorială Tudor Arghezi este cunoscută și sub denumirea de „Casa Mărțișor”, fiind situată pe strada Mărțișor de pe Dealul Piscului din capitală.

Începând cu anul 1930, aceasta reprezintă reședința familiei Arghezi. Casa a fost construită conform planurilor poetului, beneficiind de sprijinul suedezului Jahanes.

Conform dorințelor exprimate în cadrul testamentului poetului, clădirea a devenit casă memorială, fiind deschisă publicului larg începând cu anul 1974. Grădina casei este spațiul în care se odihnesc și trupurile soților Arghezi.

Cu ce te întâmpină Casa Memorială Tudor Arghezi

Clădirea este spațioasă, compusă din parter și etaj, deținând 18 camere, exceptând dependințele. Colecția disponibilă în acest spațiu cuprinde mobilier, cărţi, obiecte de artă, fotografii, documente originale ale poetului Tudor Arghezi (1880-1967). În imediata apropiere este situată şi tipografia poetului, aici fiind expuse volume, documente, reviste şi imagini din istoria familiei acestuia şi a „Mărţişorului”.

După cum observăm, odată ajunși în acest loc, vom fi întâmpinați de o varietate de lucruri personale și profesionale ce aparțin poetului Arghezi. O vizită în casa „Mărțișor” va fi o întâlnire aievea cu personalitatea și stilul arghezian.

Pe lângă acest patrimoniu, Casa Memorială Tudor Arghezi adăpostește anual Ateliere literare, adresate atât școlilor și  grădinițelor, precum și familiilor.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut