Grădina Botanică „Alexandru Borza”

Amplasată în zona de sud a Clujului, Grădina Botanică „Alexandru Borza” însumează o suprafață de circa 14 hectare, fiind amenajată după unirea Transilvaniei cu România. De-a lungul timpului grădina s-a transformat într-un punct de atracție pentru turiști, dar și într-un spațiu didactic și științific al Universității Babeș Bolyai.

Contextul aparției Grădinii Botanice „Alexandru Borza”

Odată cu apariția primelor universități, grădinile cu plante medicinale din jurul unor mănăstiri, au trecut în administrația universităților, transformându-se în adevărate grădini botanice în cadrul cărora științele botanice au trecut la rangul de discipline de studiu.

Această istorie o cunoaște și Grădina Botanică „Alexandru Borza”, amenajarea sa fiind strâns legată de Universitatea Românească din capitala Transilvaniei și de activitatea profesorului Alexandru Borza.

Ce vei găsi aici?

Odată ajuns la această grădină, vei putea să admiri peste 10 000 de specii de plante reprezentative pentru diverse colțuri ale lumii și organizate în următoarele sectoare: ornamental, fitogeografic, sistematic, economic și medicinal. Flora și vegetația românească sunt de asemenea extrem de variate, cuprinzând plante din câmpiile transilvane, Munții Carpați, Banat, ș.a.

Mai mult, atracțiile prezente în cadrul Grădinii Botanice „Alexandru Borza” te vor fermeca cu siguranță. Grădina japoneză, Grădina romană cu vestigii arheologice din vechea colonie romană Napoca, printre care și o statuie a lui Ceres, zeița cerealelor și a pâinii, precum și o varietate de plante reprezentative pentru agricultura contemporană românească sunt doar câteva dintre exemple.

Așadar, dacă ajungi în Cluj-Napoca, îți recomandăm să treci pe lista locurilor de vizitat și acest mic colțișor de rai.

 

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut