Grădina Icoanei

Grădina Icoanei este un parc micuț și simpatic, fiind situat în sectorul 2 al Bucureștiului.

Balta de la Icoană devine Grădina Icoanei

Parcul a fost inaugurat în anul 1873, pe vechiul loc al unei bălți cunoscută, în a doua jumătate a secolului al XVIII – lea, sub denumirea de „Balta de la Icoană”. Din această baltă izvora și un pârâu denumit „Bucureștioara” sau „Bucureștianca”. Între anii 1832 și 1846 s-au desfășurat lucrări de astupare a pârâului, urmând ca în 1870 să fie asanată și balta.

Grădina urmează să fie inaugurată în 1873, datorită inițiativei Primăriei, din anul precedent, de a încheia un contract cu Anton Westelly în vederea amenjării a acestui spațiu verde.

Grădina Icoanei – gazda amintirilor frumoase

Grădina Icoanei este înscrisă în lista monumentelor istorice din sectorul 2. În această categorie, se află și monumentul situat la intrarea în parc ce reprezintă chipul lui G. C. Cantacuzino, om politic liberal, fost ministru de finanțe și director al ziarului Voința Națională. Monumentul a fost realizat de sculptorul Ernest Henri Dubois (1863 – 1931), în anul 1904.

Pe lângă această latură istorică, Grădina Icoanei ne pune la dispoziție un spațiu verde prietenos, dotat cu multe locuri de joacă pentru prichindei. Aleile frumos amenajate ne invită și ele la o plimbare în acest ambient plăcut.

În centrul grădinii este situată o fântână arteziană care pare să revigoreze frumusețile acestui colțișor de natură.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut