Parcul Obor

Situat în zona cu același nume, o zonă cu bogată încărcătură istorică, Parcul Obor se află în fața Primăriei Sectorului 2 a capitalei.

Istoricul zonei Obor

Zona în care este amplasată azi Piața Obor are o istorie care începe în secolul al XVII-lea, cunoscând, de-a lungul timpului, mai multe denumiri: „Târgul de afară”, „Oborul” sau „Oborul de vite”.

În secolele XVII – XVIII, piața găzduia execuțiilor condamnaților la moarte prin spânzurare. În anul 1823, aceste activități au fost interzise în zilele de târg de către domnitorul Grigore Ghica. Deși rămasă neatinsă, spânzurătoarea a fost demontată în anul 1870. Șapte ani mai târziu, pe locul acesteia, în scopul sfințirii zonei, negustorii care își vindeau marfa acolo au ridicat monumentul „Crucea Negustorilor”. Începând cu anul 2004, acesta a fost introdus pe Lista monumentelor istorice. În anul 2009, primarul de la acea vreme, Neculai Onțanu, demarează proiectul de reamenajare a pieței, moment în care numele crucii devine „Crucea Independenței”.

Tot în această zonă se află și Halele centrale Obor, ridicate încă din anul 1936. Inaugurarea acestei construcții a avut loc în 1950, urmând ca din anul 2004 să fie introdusă pe Lista monumentelor istorice.

În perioada contemporană, mai precis în anul 2006, Consiliul Local al Sectorului 2 a decis ridicarea în zonă a unui mall, pe locul fostei piețe Obor. Ianugurarea clădirii a avut loc pe data de 2 octombrie 2010.

Parcul Obor

Parcul Obor a luat naștere tot în această perioadă făcând parte din proiectul Primăriei ce viza modernizarea acestei zone.

Azi ne putem bucura de un spațiu de relaxare simpatic și cochet care dispune de numeroase atracții pentru întreaga familie. Mese de table și șah pentru bunici, spații amenajate pentru prietenii noștri necuvântători, terenuri de baschet și fotbal pentru doritori, copii și/sau tătici, spații amenajate pentru cei mici și o vegetație atent îngrijită care să ne țină pe noi, mămicile, departe de agitația cotidiană. Mai mult, parcul este foarte activ din punct de vedere social, astfel că aici găsești târguri organizate cu ocazia diverselor sărbători.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut