Parcul Plumbuita

Parcul Plumbuita este situat în cartierul Colentina, în sectorul 2 al Bucureștiului, fiind amplasat pe malul lacului cu același nume. Parcul este declarat monument istoric, având codul B-II-a-B-18444.

O scurtă istorie

Amenajat inițial ca zonă de agrement, acesta a fost înființat în anul 1877, având o suprafață totală de 80 ha. La acea vreme, parcul deținea numeroase atracții și metode de relaxare, printre acestea distingându-se alei asfaltate, terenuri de joacă pentru copii, o pergolă cu mese și scaune și un curs artificial îngust de apă, cu câteva poduri. În prezent, pe lac există o fântână arteziană modernă care a fost construită cu sprijinul Primăriei Sectorului 2. Spațiile de joacă au fost și ele extinse, printre acestea numărându-se și un teren de fotbal unde accesul se face numai în schimbul unei taxe.

În cadrul parcului, într-o zonă bine delimitată, pe latura dinspre șoseaua Colentina, se desfășoară, în fiecare duminică, un târg de animale de companie și păsări exotice. Toți iubitorii de animale și toți curioșii sunt invitați să facă cunoștință cu cele mai simpatice vietăți.

Obiective turistice

Pe lângă starea de liniște și relaxare după care cu toții tânjim, Parcul Plumbuita ne oferă și o experiență educativă, întrucât aici vom putea contempla două dintre obiectivele arhitecturale importante ale Bucureștiului.

Mănăstirea Plumbuita este unul dintre ele. Aceasta reprezintă o ctitorie din secolul al XVI-lea, a lui Petru cel Tânăr. În incinta acesteia se poate observa și Casa domnească, ridicată de Matei Basarab în 1647.

Cel de-al doilea obiectiv turistic îl reprezintă Palatul Ghika Tei. Acesta reprezintă stilul neoclasic, fiind ridicat de domnitorul Grigore Dimitrie Ghica în anul 1822, pe locul vechii case părintești a banului Dumitrache Ghica.

După cum observăm, parcul Plumbuita este o alternativă chiar foarte bună de petrecere a timpului liber. Îmbinând jocul și relaxarea cu puțină educație și cultură, vei ajunge să te bucuri de cea mai reușită după amiază, alături de persoanele dragi ție.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut