Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”

Teatrul Național „I. L. Caragiale” din București este subordonat Ministerului Culturii, reprezentând o instituție publică de cultură, finanțată din venituri proprii și subvenții acordate de la bugetul de stat. În desfășurarea activității, teatrul urmărește promovarea valorilor cultural-artistice, autohtone și universale, atât pe plan național, cât și international.

Teatrul Național „I. L. Caragiale” este o instituție cu tradiție, funcționând de mai bine de un secol și jumătate. Acesta s-a transformat într-un brand cultural național, contribuind masiv la formarea de imagine a țării.

Instituția a reprezentat o rampă de lansare pentru numeroși actori tineri talentați și, mai mult, aceasta a constituit gazda turneelor unor campanii din străinătate. Mai mult, teatrul deține o mulțime de colaborări prin intermediul cărora a reușit să desfășoare spectacole pe diverse scene internaționale.

Teatrul, ghidat de Motto-ul „Un teatru nou pentru un public nou”, se transformă într-un centru cultural complex. Astfel, pe lângă sălile de teatru unde sunt susținute numeroase spectacole,  instituția dispune de spații expoziționale, de un Muzeu al TNB, o sală de lectură pentru documentare teatrală, de  librării sau cafenele în care se desfășoară diverse proiecte marca „TNB-Parateatral”.

Desfășurând circa 50 de reprezentații lunare, aclamate de peste 10 000 de spectatori, Naționalul reprezintă, fără doar și poate, cel mai vizitat teatru românesc.

Dacă dorești să afli programul spectacolelor pentru copii, desfășurate la TNB, poți intra AICI

Alte detalii despre această instituție culturală sunt disponibile AICI.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut