Teatrul Țăndărică

Teatrul Țăndărică reprezintă o excelentă formă de cultură, amuzament și relaxare deopotrivă, adresându-se copiilor de orice vârstă.

Evoluția Teatrului Țăndărică

Teatrul de Păpuși și Marionete Țăndărică datează din anul 1945, debutând cu secția de marionete condusă de actrița Lucia Calomeri. Această denumire va fi schimbată abia în anul 2008, transformându-se în Teatrul de Animație Țăndărică.

În 1949 este înființată și secția de păpuși a teatrului de către noul director al instituției, Margareta Niculescu, împreună cu Renee George Silviu (director de scenă) şi Ştefi Nefianu, Fifi Bradu, Rita Stoian, Carmen Stamatiade – artişti păpuşari.

Perioada dinainte de 1989 este caracterizată de spectacole care se bazau pe noi modalități de expresie în teatrul de animație: Umor pe sfori, Micul prinţ, Cartea cu Apollodor, Cabaret-issimo, Peter Pan, Ninigra şi Aligru, Petrică şi lupul, Petruşka, Don Quijote etc. Tot în această perioadă teatrul a contribuit la formarea profilului estetic al teatrului de păpuși contemporan, câștigând în acest sens Premiul Erasmus, în 1978.

În perioada 1986-1999 s-au montat pentru prima dată opere de păpuși: Cenuşăreasa şi Bastien şi Bastienne, Bărbierul din Sevilla – şi spectacole care au ţinut mult timp capul de afiş al teatrului: Motanul încălţat, Pinocchio, Harap Alb.

Teatrul Țăndărică în prezent

Începând cu anul 2000, Teatrul Țăndărică se remarcă printr-o strategie repertorială ce viza conținutul, mizând pe un portofoliu de titluri din marea literatură clasică românească şi universală: Păcală, Capra cu trei iezi, Motanul încălţat, Baronul Münchausen, Cei trei purceluşi, Albă ca zăpada, Ali Baba şi cei 40 de hoţi, Cenuşăreasa, Frumoasa şi Bestia, Frumoasa din pădurea adormită, Tom Degeţel, Jack şi vrejul de fasole, Pinocchio, etc.

O altă caracteristică a teatrului este reprezentată de susținerea tinerilor artiști: actori, regizori, scenografi, coregrafi, etc. Mai mult, tot acum teatrul abordează o nouă arie, din dorința de a se adresa și publicului adult. În aceste condiții, ia naștere „AnimArt”, un studio experimental unde se joacă piese din repertoriul clasic.

De-a lungul timupului, teatrul Țăndărică a obținut o mulțime de premii la diverse competiții naționale și internaționale.

Dacă vrei și tu să te bucuri de spectacolele jucate la Teatrul Țăndărică, intră pe http://kidsout.ro/events/category/evenimente/ să vezi programul din săptămâna curentă.

Detaliile suplimentare despre activitățile acestui teatru sunt disponibile AICI.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut