Gradina Zoologică București

Având o suprafață de 5.85 ha, Grădina Zoologică este amplasată în sectorul 1 al capitalei, reprezentând o metodă relaxantă de petrecere a timpului liber.

Scurtă istorie

Grădina Zoologică datează din anul 1955, inițial luând naștere ca formă a unui serviciu al Secțiunii Gospodăriei Comunale din cadrul Sfatului Popular al Capitalei. La acea vreme, câteva efective de animale era răspândite în parcurile Cișmigiu, Herăstrău, Carol I și în Pădurea Băneasa.

În perioada 1955-1959 se constată o concentrare progresivă a animalelor în zona Colțului Zoologic Băneasa, acesta devenind disponibil publicului larg, începând cu 1 mai 1959. 3 ani mai târziu, instituția își schimbă denumirea în Grădina Zoologică București și este introdusă în Anuarul Internațional al Gradinilor Zoologice (International Zoo Yearbook, editat de Societatea de Zoologie din Londra).

De ce să vizitezi Grădina Zoologică București

O vizită în acest colț de natură este potrivită pentru întreaga familie, purtându-vă pașii printre diversitatea de animale vii, sălbatice și exotice. Pe lângă conservarea faunei, cel de-al doilea rol important pe care acest spațiu îl are este reprezentat de educarea, recreerea și relaxarea vizitatorilor.

Preț/Persoana

Adulți 13 lei
Copiii, Elevii, Studenții și Pensionarii 6,5 lei

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut