Grădina Zoologică Timişoara

Amplasată în partea de nord-est a orașului, în Pădurea Verde, Grădina Zoologică Timișoara reprezintă cea mai nouă grădină zoologică din țară. Aceasta se întinde pe o suprafață de 6, 34 ha, fiind administrată de Consiliul Local al Municipiului Timișoara.

Modernizată în anul 2007, Grădina Zoologică găzduiește 16 habitate, 29 de specii și 144 de animale. Modul de organizare a grădinii permite animalelor să se bucure de un mediu primitor, modern care încearcă să reproducă pe cât mai mult posibil condițiile naturale de viață ale acestora. Mai mult, grădina reprezintă o metodă eficientă de protejare a diferitelor specii aflate pe cale de dispariție.

Spațiul oferă o experiență unică vizitatorilor, permițând tuturor copiilor și tinerilor să se relaxeze într-un mediu inedit. Printre animale, aceștia vor învăța o mulțime de lucruri, se vor amuza și se vor distra.

Pentru ca experiența să fie una completă vă recomandăm să urmăriți momentele în care animalele sunt hrănite și îngrijite. Mai mult, unele dintre animale pot fi și atinse. Pe lângă acest privilegiu, zoo are și un rol instructiv-educativ. Astfel, acesta stimulează capacitatea de observație, permițându-le copiilor să înțeleagă mai bine conceptul de „conservare a speciilor”.

În cadrul Grădinii Zoologice au fost amenajate și o mulțime de atracții pentru pitici: loc de joacă și safari și un kinder zoo (cu animale domestice).  Dacă alegeți să vă petreceți timpul liber în acest mediu, datorită multitudinii de atracții, veți avea garanția unei zile pe cinste.

Orarul de funcţionare a Grădinii Zoologice din Timişoara:

Programul de vară (între 15 aprilie şi 30 septembrie)
Marţi – Duminică: de la orele 10.00 la orele 20.00

Program de iarnă (între 1 octombrie – 14 aprilie)
Marţi – Duminică: de la orele 10.00 la orele 17.00

Pentru mai multe detalii puteți intra AICI.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut

KidsOut