Un cuplu corean identifică ce cauze majore provoacă autismul

Un cuplu corean care lucrează ca profesori la universități prestigioase din SUA, au descoperit care sunt principalele cauze care provoacă autismul.

Profesor Huh Jun-ryeol (Harvard University) & Profesor Gloria Choi (MIT)

Profesor Huh Jun-ryeol (Harvard University) & Profesor Gloria Choi (MIT)

Cuplul a descoperit că anumite bacterii din tractul digestiv al mamei pot determina nașterea unui copil cu autism. Mai mult, cei doi specialiști au descoperit zona exactă a creierului legată de comportamentele specifice autismului, aceste informații putând fi folosite pentru a găsi un remediu pentru autism.

Studiile desfășurate de cuplul de cercetători de origine coreană au fost publicate în revista de știință „Nature”, la jumătate lunii septembrie.

Cercetările în cauză au fost desfășurate pe șoareci. Acestea explică în mod clar situația detaliată a unei femele șoarece gravide, care este infectată cu un virus, context în care urmașii săi prezintă comportamente asociate autismului.

Cercetătorii au descoperit că anumite bacterii din tractul digestiv al mamei pot dezvolta celule imune care influențează în mod direct dezvoltarea celulelor creierului copilului. Când cercetătorii au eliminat bacteriile cu antibiotice, șoarecele suspus cercetării a dat naștere unui șoarece normal.

Având în vedere experiența de cercetare în sine, cei doi profesori au declarat că există un efect de sinergie atunci când un cuplu de oameni de știință lucrează împreună la o cercetare. Astfel, aceștia au explicat cum faptul că sunt un cuplu i-a ajutat să nu vadă cercetarea ca pe o competiție cu un singur învingător, ci ca pe o experiență în care sprijinul reciproc a influențat semnificativ rezultatele pozitive ale cercetării.

De asemenea, cei doi profesori sunt specializați în Imunologie și Neurobiologie, aceste 2 specializări diferite ajutându-i să facă cercetări în Neuroimunologie.

Sursă Foto: www.koreadailyus.com

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut