Vacanța de vară: activități de desfășurat în familie

Este oficial vară, vacanța bate la ușă, iar dorul nostru de ducă aproape că nu mai poate fi stăpânit. Având în vedere dispoziția și temperaturile din termometre, acum pare perioada excelentă în care să petrecem cât mai mult timp în familie, să desfășurăm activități și să explorăm împrejurimile sau ținuturile de pretutindeni.

Astfel, vă recomandăm să lăsați spiritul aventurier și pofta de relaxare să iasă la suprafață, și să vă bucurați de această vară cu mic cu mare!

Ce să faci vara asta împreună cu familia

  1. Planificați o vânătoare de obiecte!

Este o activitate care poate fi desfășurată în orice locație doriți, și poate avea orice număr de jucători. Puteți opta spre exemplu de vânătoarea A-Z! Ascundeți în împrejurimi diferite obiecte care încep cu fiecare literă a alfabetului.

Imprimați o listă cu numele tuturor obiectelor ascunse, pe care fiecare participant trebuie să le găsească, apoi dați startul vânătorii. Persoana care găsește prima obiectele de pe lista sa este câștigătoare. Sau persoana care găsește cele mai multe obiecte într-un interval prestabilit de timp, este câștigătoare. La final, puteți oferi și premii. J

  1. Planificați un picnic

Picnicurile sunt o modalitate foarte bună de a petrece o după-amiază cu familia. Asigurați-vă că aveți totul pregătit în avans – o cutie de răcire pentru depozitarea mâncării și a băuturilor, pături de șezut, farfurii, tacâmuri și pahare de unică folosință și diferite instrumente pentru jocul în aer liber: minge de volei, fotbal, palete de tenis, cărți de joc, etc.

Asigurați-vă că verificați prognoza meteo înainte de a porni! Vremea rea poate distruge cu ușurință un picnic bun.

  1. O plimbare cu bicicleta

O zi de ciclism este o modalitate foarte bună de a menține familia în formă. Dacă aveți toți biciclete proprii – fantastic! Dacă nu, verificați centrele de închiriat din zonă.

Aruncați o privire pe o hartă și planificați un traseu pentru această zi. Nu uitați să includeți opririle pentru mâncare și băutură pentru a rămâne hidratați în timpul zilei.

  1. Plantați o grădină de ierburi aromatice

O grădină de ierburi la domiciliu poate ajuta copiii să se bucure de gătit, ceea ce poate contribui la o dietă sănătoasă. Primăvara timpurie este perioada din an când se pot planta semințele unor plante, iar  vara cel mai bine este să cumpărați plantele și să le plantați cu totul. Acestea se dezvoltă foarte bine și în ghivece, astfel încât nu aveți nevoie de o grădină mare pentru această activitate.

Plantele perene sunt ideale pentru copii, deoarece presupun o întreținere redusă – acestea includ Arpagic, Salvie, Melisa, Mentă sau Oregano.

  1. O noapte cu cortul chiar în grădina din spatele casei

Experiența poate fi acompaniată și de un foc de tabără. Asigurați-vă că luați măsurile de siguranță necesare și nu lăsați copiii prea aproape de foc.

Vă puteți uita la stele, citi povești sau chiar împărtăși propriile experiențe de viață. Este o metodă excelentă de conectare.

Bineînțeles că puteți opta și pentru o excursie cu cortul în natură. În acest caz, asigurați-vă că aveți un cort de dimensiuni potrivite pentru întreaga familie și asigurați-vă că aveți echipamentul corect înainte de a porni, cum ar fi saci de dormit, alimente, apă etc.

Alegeți un camping care este departe de casă – astfel copiii vor putea să experimenteze un mediu complet diferit de cel cu care sunt obișnuiți.

  1. Mergeți la zoo

Este o experiență educațională, iar copiii se vor bucura să vadă tot felul de animale și să afle cât mai multe lucruri despre ele.

  1. Vizitați diferite muzee

O altă activitate educațională și atractivă pentru copii este vizitarea diferitelor muzee. Există o varietate de muzee în întreaga țară, astfel că, oriunde v-ați afla, cu siguranță aveți de descoperit numeroase informații despre istoria și cultura locală și nu numai.

Iată câteva muzee din București care merită vizitate!

La toate acestea, nu ezitați să adăugați diferite spectacole și festivaluri outdoor, desfășurate în această perioadă!

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut