35 de kile de speranță de Ana Gavalda

Că tot a început școala, vă recomandăm o lectură motivantă de sezon, însă și extrem de plăcută, ideală mai ales pentru puștii care au tendința să lase totul pe ultima sută de metri: 35 de kile de speranță de Ana Gavalda.

În prim-planul acestei povestiri să află Grégoire, un puști care nu se-mpacă prea bine cu grădinița, școala și alte activități din această gamă.

Astfel, din clipa în care trece pragul grădiniței, copilăria fericită a micului Grégoire se transformă într-un coșmar în toată regula. Chestiile sforăitoare cu care îl pisează educatorii și profesorii nu-i intră în cap orice-ar face, colegii își bat joc de el, iar părinții îl cicălesc și-l ceartă fără încetare.

Singurul loc în care micul Grégoire se simte dorit, găsind puțină alinare este atelierul bunicului Léon. Aici, eroul nostru dă frâu liber pasiunii pentru meșterit, iar cu ajutorul imaginației ajunge să construiască tot felul de lucruri ingenioase. Un detector de oase pentru căței sau o mașină de decojit banane sunt doar câteva dintre năstrușnicele invenții. Totuși, când bunicul descoperă situația școlară gravă a nepotului său – acesta rămăsese repetent pentru a doua oară și nicio școală nu era dornică să-l primească – Léon nu-i mai ține partea și îi dă o lecție de zile mari. Abia atunci micul Grégoire coboară cu picioarele pe pământ și realizează ce dezastru e viața lui.

Dar totul se poate repara dacă muncești pe brânci și ai multă speranță… vreo 35 de kile!

Volumul 35 de kile de speranţă, de Anna Gavalda, a apărut în colecţia „Junior” a Editurii Polirom, fiind tradus de Alexandra Cozmolici, şi este disponibil atât în librării, cât și online. Lectura este recomandată pentru copiii de minim 12 ani.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut