5 cărți pentru copii, numai bune de pus sub brad

Dragi părinți, dacă pe lângă tot felul de jucării creative, doriți să întregiți cadourile de Crăciun ale copiilor și cu o lectură pe cinste, iată mai jos 5 cărți numai bune pentru asta!

  1. Bufnița care se temea de întuneric de Jill Tomlinson, editura Nemi 2016

Buf, un pui de bufniță de hambar, e asemenea oricărui alt pui de bufniță, doar că acestuia îi este foarte frică de întuneric. Acesta crede că „Întunericul e urât”, motiv pentru care refuză să meargă la vânătoare cu părinții săi. După ce mama bufniță i-a ascultat temerile cu multă răbdare, aceasta îi propune să iasă din cuib ca să exploreze ce este cu adevărat întunericul și dacă merită să îi fie frică sau nu de el.

  1. Curajul de Bernard Waber, editura Pandora, 2016

Lectura recomandată aduce în prim-plan numeroasele variante ale curajului de care fiecare dintre noi dă dovadă la un moment dat, uneori chiar fără să realizăm. Astfel, Bernard Waber descrie într-un mod jucăuș și emoționant varietatea tipurilor de curaj. Fie că e vorba de situații importante sau mărunte, există momente în care eroul din noi iese la iveală.

  1. 35 de kile de speranță de Ana Gavalda, editura Polirom, 2017

În prim-planul acestei povestiri să află Grégoire, un puști care nu se-mpacă prea bine cu grădinița, școala și alte activități din această gamă.

Astfel, din clipa în care trece pragul grădiniței, copilăria fericită a micului Grégoire se transformă într-un coșmar în toată regula. Chestiile sforăitoare cu care îl pisează educatorii și profesorii nu-i intră în cap orice-ar face, colegii își bat joc de el, iar părinții îl cicălesc și-l ceartă fără încetare. Cum va face față puștiul Grégoire acestor situații neplăcute, rămâne să descoperiți!

  1. Băiețelul cu aripă de fluture de Ioana Chicet Macoveiciuc, editura DPH, 2017

Eroul acestei cărți este un copil diferit pe nume David, care, în loc de mâna dreaptă, s-a născut cu o aripă de fluture. Așa cum se întâmplă și în viața reală, părinții fac tot posibilul să-și aducă copilul la „normal”, consultând tot felul de medici și specialiști. Dar… ce este de fapt normalitatea? Și, în fond, să ne simțim bine pielea noastră și să fim încrezători în propriile forțe, asta contează cel mai mult. Ei bine, din acest punct de vedere, David e un norocos întrucât posedă aceste 2 atuuri. El visează că zboară, are mulți prieteni, e iubit și are încredere în oameni.

  1. Aventurile lui Sacha în Castelul Fermecat Iulian Tănase, editura Nemi, 2017

Protagonistul acestei simpatice povești este un băiețel de 4 ani, cu ochi mari, albaștri și păr blond, cârlionțat, pe nume Sacha. Universul lui Sacha capătă o altă dimensiune și un soi de magie, din momentul în care tatăl său îi oferă în dar de ziua sa un castel fermecat.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut