5 mici schimbări care îmbunătățesc orice relație de mariaj

Pentru a progresa într-o relație și a reuși să o întreținem cum trebuie, este necesar să fim conștienți că nu există mariaje perfecte. E drept că în mintea noastră zămislim tot felul de scenarii care însumate pot da naștere mariajului perfect, însă în viața noastră reală acesta nu există. Și nici nu trebuie.

Trebuie să fim conștienți că orice relație are suișuri și coborâșuri, momente bune sau momente rele, reușite și eșecuri. Este normal, însă pentru a ne asigura că experimentăm cea mai bună versiune a propriei noastre relații, este recomandat să fim mereu dornici de schimbare, mai ales atunci când constatăm că ceva nu mai funcționează!

Iată câteva ajustări minore pe care le poți face în propria relație și care să determine îmbunătățiri semnificative!

  1. Sărută-ți și îmbrățișează-ți soțul în fiecare dimineață!

Și când ne referim la sărut, ne referim la actul ăla care presupune două perechi de buze și ceva implicare din partea ambilor parteneri. Deci nu un pupic pe obraz sau pe frunte, ci un sărut în toată regula.  La fel și cu îmbrățișarea, puneți ceva suflet acolo, acordați măcar un minut îmbrățișării, ca să vă simțiți reciproc.

Deci, renunțați la pretextele cu „nu e timp de așa ceva”, „mai întâi cafeaua de dimineață” și alte asemenea! Practicați aceste 2 gesturi zilnic, timp de o săptămână, și veți vedea că vă veți simți mai apropiați!

  1. Textuiește mai puțin și vorbește mai mult!

Pentru multe persoane e mult mai ușor și reconfortant să scrie un sms, decât să vorbească preț de câteva minute la telefon.

Probabil un alt motiv pentru care alegem această formă de comunicare este că ne putem ascunde starea de nervozitate, anxietate pe care o avem la un moment dat și nu dorim să o transferăm partenerului. Sigur că un mesaj drăguț și un emoji pe măsură ne ajută să scăpăm de acest „trasfer al stresului”.

Pare rezonabil, aparent! Totuși, evitarea vorbitului la telefon, ca și cel față în față, slăbesc intimitatea cu propriul partener, împiedicând șansa de aprofundare a conexiunii. Deci, comunicarea verbală e cheia!

  1. Încetează să te mai plângi continuu!

De fapt, e vorba mai mult de acele reproșuri și critici pe care le arunci la adresa partenerului, pentru a-ți exprima nemulțumirea cu privire la diferite lucruri. Știți vorba aia: nod în papură se găsește tot timpul! Ideea e să nu vă mai plângeți reciproc pentru nimicuri și să vă concentrați pe problemele reale și soluțiile pe care să le găsiți împreună pentru acestea.

De asemenea, dacă știți că aveți concepții diferite în multe dintre situații, analizați lucrurile în avans, găsiți un punct comun pe placul amândurora, tocmai pentru a evita apariția unor probleme.

  1. Acordă mai multă atenție persoanei de lângă tine!

E adevărat că ea e acolo, lângă tine, zi de zi, dar nicio zi nu seamănă cu alta. Astfel, nu ezita să-ți privești atent partenerul, să-i citești starea și emoțiile printr-o simplă privire a feței sale.

Privește mai în profunzime, nu doar la suprafață! Este o bună metodă de a descoperi gândurile, dorințele și nevoile partenerilor noștri. În plus, o astfel de analiză ne va ajuta să abordăm subiecte semnificative în conversațiile noastre.

  1. Nu fi complet încrezător în propria relație de mariaj!

Nu trebuie să înțelegi greșit! Nu mă refer să devii suspicios, gelos, să verifici partenerul la orice pas. Spun doar să nu te culci pe o ureche și si ai impresia că relația ta nu se va destrăma niciodată și că partenerul tău nu te va părăsi în veci. E bine să îți dorești asta, însă nu e în ordine să crezi că ți se cuvine asta, odată căsătoriți.

Relația nu este de sine stătătoare. Ea depinde și se modelează în funcție de faptele și comportamentul vostru. Așadar, îngrijiți-vă constant de relația voastră, fiți atenți reciproc la nevoile celuilalt și comunicați pe cât posibil pentru a remedia hibele relației.

Nicio schimbare nu este ușoară, chiar și acestea aparent minore. Important este să nu persistați în comoditate și să luați atitudine împreună, atunci când simțiți că ceva nu funcționează corect.

Astfel, deși mariajul perfect nu există, asta nu înseamnă că nu putem face tot ce ține de noi pentru a construi cea mai fericită și de succes versiune a acestuia.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut