5 nevoi de bază ale oricărui soț. Te-ai confruntat cu ele?

Cheia într-o relație fericită este să încerci să fii atent și la nevoile partenerului, să le pui pe acestea exact pe aceeași treaptă cu nevoile tale. Desigur că fiecare persoană este unică, astfel că și nevoile diferă. Totuși, există unele nevoi de bază pe care orice soț le are.

Astfel, dacă ești de acord cu acest principiu de funcționare al unei relații, uite cele 5 nevoi de bază, pe care, cu siguranță, și soțul tău le are!

  • Relaxarea cu partenerul!

De obicei, bărbații și femeile nu prea au multe hobby-uri comune… bărbații vor filme de acțiune, femeile vor filme romantice; bărbații preferă să joace fotbal, femeile aleg mersul cu rolele… și diferențele le puteți înșira chiar voi, raportându-vă la propria relație.

Totuși, deși este recomandat ca fiecare persoană să-și satisfacă propriile hobby-uri și pasiuni, nu ar fi rău ca, din când când, să ne mai uităm și la nevoile partenerului. Să încercăm să testăm și ceea ce pe el îl pasionează. Cine știe, poate ne place! Și e o bulină albă pentru relația de cuplu. J

  • Împlinirea sexuală!

Acesta este un aspect important al oricărei căsnicii. Dacă ceva vă nemulțumește pe acest plan, este important să comunicați, pentru a remedia orice problema. La urma urmei, relațiile intime dintre soți trebuie să fie o sursă de plăcere și amintiri frumoase, nicidecum de resentimente și frustrări.

Deci, data viitoare când soțul abordează subiectul, poate ar trebui să fii ceva mai receptivă și să găsiți împreună o soluție pentru nevoile și dorințele soțului. La fel și invers!

  • Admirația!

Trebuie exprimată reciproc în orice relație. De multe ori, este posibil să ți se pară că soțul tău nu face prea multe… stă 8-10 ore la birou, se joacă puțin cu cei mici când ajunge, și ateaptă ca masa să fie gata, să mănânce și să se pună la somn. În tot acest timp, tu ai spălat, ai gătit, ai stat o zi întreagă cu copiii, care sunt adevărate surse de energie în viață.

Ai și tu dreptate, pe de-o parte… însă atunci când soțul tău se implică, poate doar în joaca copiilor, pentru moment, nu ezita să îi spui că îl admiri pentru că e acolo alături de ei.

De asemenea, ori de câte ori, simți că nu mai dispui de această admirație, nu ezita să dezbați problema cu partenerul, astfel încât să reușiți să ajungeți la un echilibru privind jobul, relația de cuplu și, desigur, creșterea copiilor.

  • Suport privind treburile casnice!

Sprijinul pe plan intern presupune crearea unui mediu familial pașnic și bine gestionat. Tu și soțul tău puteți împărți treburile casnice și alte responsabilități la domiciliu în mod egal, sau soțul tău poate avea nevoie să faci tu aceste lucruri, în timp ce el e ocupat cu alte activități la fel de importante.

Din nou, menționăm că, într-o relație sănătoasă, cei doi soți sunt parteneri, atenți reciproc la nevoile celuilalt, cu responsabilități împărțite echilibrat.

  • O soție atractivă!

După o relație de ani buni, este posibil să devenim atât de confortabil cu proprii parteneri, încât nu mai e nevoie de vreun compliment și nici noi, femeile, nu mai punem la fel de mult preț pe aspectul fizic.

Nu cred că aspectul fizic trebuie să primeze, însă nu trebuie să uităm să emanăm feminitate, să ne mai surprindem soțul din când în când cu ceva inedit. Spre exemplu, dacă nu îți vezi soțul o zi întreagă,  acesta intrând pe ușă cu 30 de secunde înainte de cină, ce spui dacă l-ai aștepta puțin aranjată, în loc să fii ciufulită și parcă lipsită de orice vlagă? Cu siguranță starea de spirit a amândurora se va îmbunătăți!

Așa cum am spus, în orice relație, unul dintre aspectele cele mai importante este atenția acordată partenerul și nevoilor sale, cât și capacitatea de comunicare și ascultare! Nu ezitați să vă puneți relația pe primul loc! O relație fericită de căsnicie este cea mai solidă temelie pentru creșterea armonioasă a copiilor!

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut