5 remedii homemade pentru coșuri

Ești în căutarea unor remedii pentru coșuri, care într-adevăr să funcționeze? Poți testa efectul acestor preparate homemade, recomandate chiar de dermatologi!

Chiar dacă perioada propice pentru apariția coșurilor este adolescența, trebuie să recunoaștem că și la vârsta maturității mai sunt perioade când coșurile nu ne dau pace. Dacă în astfel de momente nu ai la-ndemână o cremă specială, sau pur și simplu vrei să testezi și alte remedii, iată câteva preparate pe care poți să le obții ușor, cu ingrediente de se găsesc prin casă!

5 remedii homemade care te scapă de coșuri

  1. Aspirina (acid acetilsalicilic)

Ingredientul activ din aspirină este acidul salicilic – același ingredient cheie din multe produse de bază pentru acnee. Pisați o aspirină în apă și faceți o pastă, sugerează Debra Jaliman, MD, dermatolog în New York și autor al cărții Skin Rules. Aplicați pasta direct pe coș cu un tampon de bumbac și lăsați-o să acționeze timp de 10 minute. Apoi clătiți cu apă caldă.

  1. Gheața

Așa cum gheața controlează umflarea unei glezne imflamate, poate reduce și inflamația dintr-un coș. Puneți gheața într-o bucată de material curată și țineți apăsat pe coș pentru un minut. În acest mod, roșeața și inflamația se vor ameliora.

  1. Sucul de lămâie

Sucul de lămâie are un conținut bogat de acid citric și acid L-ascorbic, un astringent natural și antioxidant, punctează Dr. Jaliman. Aplicați sucul de lămâie pe coș, cu un disc de bumbac, și lăsați-l peste noapte.

  1. Usturoiul

Cu usturoiul sigur nu vei da greș. Acesta are proprietăți antiseptice și antibacteriene ușoare, care pot ajuta atunci când este aplicat local. Prepară un fel de pastă, din usturoi pisat și apă, pe care să o aplici direct pe coș. Lasă să acționeze pentru 5 minute, apoi clătește cu apă.

  1. Cartofii albi cruzi

Cartofii au fost aplicați pe răni și vânătăi de mai bine de un secol. Tuberculii sunt antiinflamatori și pot fi și antiseptici, susține Dr. Jessica Krant, dermatolog și profesor asistent de dermatologie, la SUNY Downstate Medical Center. În plus, cartofii conțin niacină care are capacitatea de a ameliora semnele lăsate de acnee. Astfel, este recomandat să aplicați un cartof alb mărunțit pe față, sub forma unei măști, și să masați timp de 2 minute.

Dacă mai utilizați și alte remedii homemade, pentru coșurile de pe față, nu ezitați să ne împărtășiți rețetele, printr-un comentariu pe pagina noastră de Facebook!

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut