6 lucruri pe care nu ar trebui să i le spui niciodată soțului

Știm că la baza unei relații de căsnicie sănătoase, printre altele, se află încrederea și sinceritatea, și suntem de acord cu asta. Totuși, oricât de solidă ar fi relația și indiferent de comunicarea eficientă pe care o aveți, asta nu înseamnă că nu există anumite lucruri pe care ar fi mai bine să nu i le dezvălui partenerului.

Numeroase femei au impresia că trebuie să spună soțului tot, tot, chiar și orice lucru mărunt. E adevărat că bărbații par suficient de puternici și că ei pot face față oricărei critici sau plângeri pe care le întâmpină, însă lucrurile nu stau chiar așa.

Trebuie să avem în vedere acest aspect, dar și faptul că, de multe ori, pur și simplu, soții poate nu au chef să discute.

Iată câteva recomandări privind lucrurile despre care poate ar fi mai bine să te abții și să nu i le spui soțului.

  • Orice lucru despre care cineva te roagă să îl păstrezi secret!

Dacă un prieten sau un membru al familiei îți dezvăluie ceva și te roagă să nu spui, atunci ar trebui să ții cont de această rugăminte. Persoana în cauză s-a bazat pe încredere când ți-a dezvăluit acel lucru, astfel că nu e nevoie să mergi să îi spui repede soțului.

Sigur, dacă acest secret îți vizează direct soțul sau pune presiune pe relația voastră, cere permisiunea ca și el să cunoască aceste secret.

  • Dramele prietenelor tale!

De obicei, soțului nu îi pasă de problemelor prietenelor tale. Există anumite momente în care va fi interesat să asculte o poveste sau două despre cea mai recentă dramă prin care una dintre prietenele tale a tecut. Totuși, nu ar trebui ca zilnic să îi faci capul calendar cu astfel de lucruri.

Poți găsi un echilibru. Dacă soțul tău vrea cu adevărat să audă despre asta și este un moment bun, spune-i! Dar dacă se relaxează și te roagă să îi povestești mai târziu, a fi recomandat să ții cont de dorințele sale – și el ar face la fel.

  • Problemele mici pe care le ai cu familia lui!

Toți mai întâmpinăm și astfel de probleme… totuși, nu trebuie să dai fuga la soț imediat ce ți s-a părut că soacra ta a folosit nu știu ce ton sau că a avut un comportament pasiv-agresiv. Poate au fost doar ideile tale.

Și, în plus, soțul își iubește familia și, probabil, și-ar dori să faci și tu același lucru. Să vadă armonie între tine și socrii tăi. La urma urmei, are dreptate: nu știi ce relații frumoase puteți construi!

Sigur, dacă lururile se repetă sau constați că e vorba de probleme serioase, nu ar trebui să îl privezi de cunoașterea acestora.

  • Orice nepoliticos ce părinții tăi spun despre el!

Iubitul tău soț nu trebuie să fie la curent cu părearea proastă pe care mama ta o are despre el (dacă e cazul, firește). Aici este momentul în care trebuie să îl protejezi și să îi iei apărarea. La urma urmei, tu ești cea care consideră că e cel mai bun pentru tine.

Odată deveniți soț și soție, el face parte din familie, va fi acolo pentru totdeauna și, decât să pui paie pe foc, mai degrabă încerci să îi ajuți să se placă reciproc.

  • Micile surprize!

Acum să fim serioși: cine nu iubește surprizele? Chiar dacă soțul tău se eschiveză și zice că i se pare o prostie, cu siguranță, râde inima în el atunci când îi faci câte o surpriză. Spre exemplu, îi place să pescuiască și i-ai luat niște unelte specifice. Sau îi place fotbalul și îi faci surpriză o minge nou-nouță de fotbal. Se va bucura fătă doar și poate.

Totuși, este recomandat să nu procedezi așa și în privința achizițiilor importante. Spre exemplu, fără să vorbiți în prealabil despre asta și să afli că îi place, într-o zi, decizi să vii acasă cu un cățel.

  • Că ți-ar plăcea ca soțul tău să câștige mai mulți bani!

Sincer vorbind, cui nu i-ar plăcea asta?! Totuși, nu trebuie să-i scoți ochii soțului cu acest subiect. La urma urmei, atât tu, cât și el, încercați să faceți ce e mai bun pentru familia voastră. Și nu trebuie să considerați banii singura sursă de fericire.

Comunicarea este importantă și este bine să vă sprijiniți reciproc, totuși, așa cum am văzut, există situații în care e mai bine să nu spunem chiar tot. Asta dacă nu ne dorim să ne rănim partenerul și vrem să ținem cont și de nevoile/dorințele sale. Deci, atunci când alegeți să spuneți ceva soțului, aveți în vedere să apelați la o manieră delicată. Sigur să lucrurile ar trebui să funcționeze la fel, și invers!

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut