6 obiective pe care orice cuplu ar trebui să și le stabilească pentru noul an

Ne aflăm în acea perioadă a anului, în care tragem linie, luăm la cunoștință realizările din acest an și începem să întocmim lista de obiective pentru noul an! Vă reomandăm să nu neglijați relația de cuplu și să faceți împreună cu partenerul o listă cu îmbunătățirile pe care vi le doriți în 2018!

Obiective pe care orice cuplu să le stabilească pentru 2018

  1. Puneți mai multe întrebări!

Speciaiștii ne recomandă să-ncetăm să mai presupunem că știm totul despre partenerii noștri, și să încercăm să punem cât mai multe întrebări. Este posibil ca răspunsurile să ne surprindă.

Nu știți exact ce fel de întrebări să puneți? Ei bine, știți vorba aia: nicio întrebare nu e prostească. Spre exemplu, terapeutul american, în relații sexuale, Holly Richmond, recomandă să adresăm diferite întrebări, de la „Unde vrei să luăm cina diseară?”, până la „Ce fel de sex preferi în seara asta?”.

  1. Odată ajunși acasă, deconectați-vă complet de la problemele legate de job!

Fă un pact cu partenerul, potrivit căruia, odată cu noul an, veți încerca să vă deconectați de la problemele de serviciu și să petreceți mai mult timp împreună, odată ajunși acasă.

Faptul că vă doriți și încercați să petreceți cât mai mult timp împreună, vă va ajuta să fiți mai conectați și chiar mai binedispuși.

  1. Încercați lucruri noi în dormitor!

Fie că e vorba de diverse jocuri, fantezii, frecvență, etc., este recomandat să vă luați un angajament și în ceea ce privește extinderea repertoriului sexual.

Un astfel de obiectiv nu înseamnă că relația din prezent nu te satisface, ci, pur și simplu, că îți dorești să experimentezi lucruri noi, tocmai pentru că te simți confortabil și ai încredere în soțul/soția ta.

  1. Certați-vă cinstit!

Cred că suntem cu toții de acord că relațiile nu înseamnă decât lapte și miere. Conflictele sunt inevitabile. Ceea ce într-adevăr contează, este rezolvarea acestora.

Astfel, experții în relațiile de cuplu recomandă să transformați aceste dezacorduri într-unele constructive. Deci, exprimarea calmă a îngrijorării, a sentimentelor, precum și ascultarea cu răbdare a partenerului sunt tehnici care vă pot ajuta să vă îmbunătățiți relația.

  1. Exprimați-vă mai des recunoștința!

Nu ezita să îi spui partenerului ce apreciezi la el, ori de câte ori simți asta.

În acest sens, cercetările sugerează că o conectare profundă cu partenerul poate ajuta la scăderea hormonilor de stres, contribuind de asemenea la prevenirea depresiei și a demenței.

  1. Planificați mai multe ieșiri, în afară de cele asociate ocaziilor speciale!

În loc să planificați o cină romantică pe lună, să zicem, mai bine asumați-vă ca în fiecare lună să faceți cel puțin o dată, ceva nou, diferit.

Mai mult, puteți stabili ca aceste „întâlniri” să fie surpriză și să vă ocupați pe rând de planificarea acestora.

Știm că, odată deveniți părinți, poate părea dificil să vă ocupați cu același interes de relația de cuplu. Totuși, rețineți că părinții fericiți sunt mai întâi persoane fericite cu nevoi și dorințe proprii!

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut