7 Cărți care îi introduc pe pitici în spiritul Crăciunului

Așa cum am trăit cu toții pe pielea noastră, mai ales în vremea copilăriei, perioada de dinaintea Crăciunului este una plină de nerăbdare și mister, în care toți copiii își doresc să audă cât mai multe povești despre Crăciun și spiritul Crăciunului.

Iată câteva cărți pe care cei mici le vor devora cu siguranță!

  1. Măgărușul și îngerașul de Otfried Preuβler, editura Univers Enciclopedic Junior, an 2016

O poveste ce redă atmosfera magică a Crăciunului: Când măgărușul se trezește într-o dimineață, vede că mama lui a dispărut! Din fericire, nu rămâne singur multă vreme pentru că un înger știe unde se află ea – lângă pruncul Iisus, în staulul în care a avut loc Miracolul Crăciunului. Măgărușul și îngerașul pornesc împreună spre acel loc magic, invitându-i pe toți cei pe care-i întâlnesc în cale să li se alăture.

Măgărușul și îngerașul

Măgărușul și îngerașul

  1. Ninsoarea din Vis de Eric Carle, editura Cartea Copiilor, vârsta 0-6 ani

„Ninsoarea din vis” este o carte-jucărie despre generozitate și spiritul Crăciunului creată de Eric Carle în stilul său consacrat: o poveste simplă și tandră, ilustrații strălucitoare realizate prin colaj și surprize ascunse în paginile decupate special pentru degetele micilor cititori.

Ninsoarea din Vis

Ninsoarea din Vis

  1. În așteptarea lui Moș Crăciun. Poezii și colinde, editura Litera, 2013, vârsta: 5-10 ani

O carte foarte frumos ilustrată, care ne poartă chiar și pe noi adulții, în universul copilăriei, amintindu-ne de vacanțele de iarnă petrecute la bunici.

În așteptarea lui Moș Crăciun. Poezii și colinde

În așteptarea lui Moș Crăciun. Poezii și colinde

  1. Poveste de Crăciun de Charles Dickens, editura Art, an 2012

Publicată pentru prima dată în 1843, Povestea de Crăciun elogiază spiritul acestei sărbători. Este povestea lui Ebenezer Scrooge, un zgârie-brânză bătrân şi ursuz care îi priveşte cu ură pe toţi cei din jur. Într-o noapte de Ajun, la fel de îngheţată ca inima bătrânului, primeşte trei vizitatori fantomatici: Spiritul Crăciunului-Trecut, al Crăciunului-de-Acum şi al Crăciunului-Ce Va Să Vină. Acestea îl poartă într-o călătorie uimitoare şi pe alocuri înfricoşătoare, în urma căreia hapsânul se schimbă.

Poveste de Crăciun

Poveste de Crăciun

  1. Când vine Crăciunul? de Antonie Schneider, editura Cartea Copiilor, vârstă 2-7 ani

Personajul principal este un ursuleţ care, ca orice copil, se întreabă nerăbdător când va veni Crăciunul. Ca aşteptarea să-i fie mai uşoară, mama ursoaică îi spune în fiecare zi, începând cu 1 decembrie, câte o poveste. În toate cele 24 de poveşti sunt mereu prezente speranţa, răbdarea, bunătatea sau iubirea, în încercarea de a-i apropia pe copii de adevărata semnificaţie a Crăciunului.

Când vine Crăciunul?

Când vine Crăciunul?

  1. Iarna cu Moș Crăciun de Aurora Georgescu, editura Adenium, an 2015

Un volum de poezie și proză ce surprinde atmosfera mirifică a Crăciunului, când speranța învăluie totul și repară micile răutăți și neînțelegeri. Ilustrațiile, semnate de Șerban Andreescu, completează în mod magic atmosfera creată de carte.

Iarna cu Moș Crăciun

Iarna cu Moș Crăciun

  1. Îngerul Zăpezii de Christine Leeson și Jane Chapman, editura Univers Enciclopedic Junior, an 2016

În dimineața Crăciunului, doi șoricei ies la joacă în zăpadă. Deodată zăresc un înger. Plutește în văzduh, iar lumina soarelui îi poleiește cu aur aripile. Este pur și simplu minunat!

Dar, în vreme ce-l privesc uimiți, îngerul se oprește preț de o clipă, apoi, bătând din aripi, se prăbușește la pământ. Oare cum l-ar putea ajuta șoriceii pe îngerul rătăcit, înainte să fie prea târziu?

O poveste de neuitat despre bunătate, care va fermeca cititorii de toate vârstele.

Îngerul Zăpezii

Îngerul Zăpezii

 

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut