8 tipsuri mai puțin știute, prin care să stimulezi somnul bebelușului

Odată cu venirea pe lume a bebelușului, cele mai multe dintre mămici descoperă că în perioada următoare propria odihnă constituie un adevărat lux. Somnul bebelușului este un subiect destul de delicat, care creează probleme și dă bătăi de cap numeroșilor părinți. Astfel, dacă te afli în această etapă, cu siguranță ești în căutare de cât mai multe tipsuri care să faciliteze somnului bebelușului.

Sigur că părerile sunt împărțite, astfel că există o mulțime de opinii cu privire la ameliorarea problemelor de somn în rândul bebelușilor… în cele ce urmează vă prezentăm câteva tehnici mai puțin știute, dar care pot facilita somnul bebelușului.

Tipsuri mai puțin știute, care facilitează somnul bebelușului

  1. Încălziți pătuțul cu un prosop cald!

Este posibil ca bebelușul să simtă o schimbare atunci când îl lași din brațele tale calde în pătuțul rece. Medicii descurajează părinții să utilizeze pături, cel puțin în primul an de la naștere. O alternativă recomandată de mulți dintre aceștia este încălzirea ușoară a pijamalelor sau înfășarea. Puteți de asemenea încălzi pătuțul cu un prosop cald, însă trebuie să vă asigurați că îl îndepărtați înainte să puneți bebelușul în pătuț.

  1. Țineți praful la distanță de camera bebeșușului!

Dacă bebelușul se confruntă cu congestia nazală pe timpul nopții, poate fi din cauza alergenilor din cameră. Bebelușii practică în primul rând respirația nazală, astfel că nu se vor simți bine dacă au căile nazale inflamate. Astfel, fiți cu băgare de seamă și eliminați toate sursele care ar putea atrage praful sau l-ar putea „găzdui” pentru mai mult timp.

  1. Privind rutina de somn, este recomandat ca aceasta să includă atât mama, cât și tatăl.

În acest mod, dacă mama este ocupată, nu va fi o experiență nouă pentru cel mic, ca acesta să fie adormit de tată. Mai mult decât atât, mamele petrec destul de mult timp cu bebelușii, astfel că au posibilitatea creării unei conexiuni puternice. În schimb, tatăl nu este inclus la fel de mult în treburile ce vizează bebelușul, astfel că ora de somn poate fi o metodă excelentă ca între aceștia doi să se consolideze relația.

  1. Mângâiați-vă copilul cât mai mult în timpul zilei!

Ai observat că atunci când ai o zi proastă, există șanse mari să ai și un somn agitat? Același lucru se întâmplă și în cazul bebelușilor. Alintă-ți și îmbrățișează-ți bebelușul cât mai des în timpul zilei. Fiind fericit și binedispus ziua, există șanse mari ca și noaptea să fie mai puțin iritabil.

  1. Încearcă tehnica „tatăl”

Există varianta ca, în unele nopți, orice ai încerca să faci, tu ca mamă să nu îți poți liniști bebelușul. Dacă ai simțit că ai epuizat toate strategiile, tehnicile și recomandările, poți încerca pur și simplu să apelezi la puterile „supranaturale” ale unui tătic. Astfel, invită-ți soțul să ia bebelușul în brațe, să îl țină cu capul pe pieptul său și, de ce nu, să fredoneze ceva acolo. Este posibil ca vocea de bărbat, care rezonează la un nivel mai profund ca a mamei, să aibă efect. Astfel, vibrația pieptului poate calma bebelușul.

  1. Fii flexibil!

Nu te atașa prea tare de o strategie care ușurează somnul bebelușului. Doar pentru că aceasta a funcționat o dată – de două ori, nu înseamnă că va funcționa și a treia oară. Atunci când observați că bebelușului întâmpină probleme cu somnul, încercați să faceți diverse modificări în rutina zilnică a acestuia, până când constatați că ați găsit din nou formula magică.

  1. Obișnuiți copilul cu mai multe modalități de a adormi!

În acest mod, nu îl faceți pe acesta să devină petențios și să prefere doar o modalitate de a adormi. Astfel, puteți utiliza prin rotire diverse tehnici de adormire: legănat, cântat, alăptat, etc.

  1. Analizați rutina de somn a bebelușului.

Spre exemplu, dacă nu îi mai priește ora la care adormea de obicei, încercați să o mutați cu o jumătate de oră mai devreme sau mai târziu și observați care variantă îi priește.

Așadar, dragi părinți, nu vă descurajați! Vestea bună e că problemele de somn ale bebelușului nu durează pentru totdeauna. Încercați cât mai ulte tehnici și continuați să le aplicați pe acelea care dau randament în rândul copilului tău!

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut