9 moduri creative prin care poți petrece timp cu propriul copil

Uneori ajungem să fim atât de aglomerați încât petrecerea timpului cu propriul copil poate părea extrem de dificilă. Totuși, nu imposibilă. Este suficient să îți dorești asta și, cu siguranță, poți găsi moduri ingenioase prin care să petreci timp cu propriul copil.

Uite 9 recomandări care îți vor fi de folos dacă vrei să petreci timp împreună cu micuțul tău!

  1. Faceți treburile casnice împreună!

Este o muncă ce trebuie desfășurată zi de zi, așa că de ce să nu o desfășori împreună cu cel mic. Majoritatea părinților au tendința să-și excludă copiii de la astfel de sarcini pe principiul că sunt „prea mici”.  Dar atunci când ești în criză de timp, este bine să fii creativ. Deci, nu trebuie să-l pui pe cel mic să facă lucruri grele. Pusul de șervețele pe masă, întinsul farfuriilor pot fi pretexte excelente ca să ai o discuție interesantă cu propriul copil.

  1. Preparați mesele împreună!

E de asemenea o metodă excelentă să petreceți timp împreună. Spre exemplu, dacă ai mai mulți copii, nu-i invita pe toți în același timp. Atribuie fiecărui copil o zi pe săptămână în care să te ajute. În acest mod, vei avea șansa să petreci timp separat cu aceștia, să aveți discuții private sau să vă bucurați unul de prezența celuilalt.

De asemenea, gătitul împreună este o bună metodă prin care să-ți înveți copilul ce înseamnă o alimentație sănătoasă și poate chiar îl convingi să consume legume care până atunci nu îi plăceau.

  1. Faceți cumpărăturile împreună!

Încă de acasă, puteți face lista ca o familie, după care puteți merge împreună să luați toate cele necesare pentru casă. E o bună modalitate să-l înveți pe copil ce înseamnă responsabilitatea și poate fi și distractiv. Mai ales dacă la final vă opriți să mâncați și ceva bun!

  1. Luați masa împreună!

Știm că programele membrilor familiei pot fi extrem de diferite, însă ar fi bine ca măcar masa de seară luată împreună să devină un ritual.

  1. Faceți sport împreună!

Știți deja că ceea ce fac părinții reprezintă cel mai bun exemplu pentru copii. Astfel, practicând sport împreună, nu doar că veți avea șansa să petreceți timpul împreună, dar este o bună modalitate de a-l învăța pe cel mic importanța sportului.

  1. În fiecare seară, petrece măcar câteva minute afectuoase cu cel mic.

Smotocește-l, îmbrățișează-l, oferă-i afecțiune. Sigur că pe măsură ce va crește este posibil să se sustragă acestor gesturi afective ale tale. Poți totuși continua ritualul, mergând câteva minute în camera sa. O urare de noapte bună, un pupic și câteva vorbe schimbate nu deranjează pe nimeni.

  1. Citiți o carte împreună!

Poate fi un ritual de seară, înainte de somn, sau poate fi un ritual cu toată familia. Spre exemplu, citiți pe rând o poveste amuzantă, chicotiți, vă distrați și, cu ceastă ocazie, mezinul familie are posibilitatea să-și îmbunătățească abilitățile de citire.

  1. Jucați-vă împreună!

Este activitatea preferată a oricărui copil, iar atunci când părintele se implică, bucuria e supremă. Pentru copii, jocul cu părinții, depășește granițele unui joc simplu. Ceea ce este important e că tu ești acolo, că stați împreună și râdeți împreună!

  1. Construiți diverse lucruri împreună!

Nu trebuie să ai abilități ieșite din comun. Doar puțin timp liber și ceva creativitate. Distracția și toate cele vor veni de la sine. Astfel, nu ar fi rău să ai mereu în casă o cutie cu hârtie glisată, hârtie creponată, culori, lipici, sclipici, etc. Când vei da la o parte capacul, sigur ideile vor începe să curgă. Având în vedere anotimpul în care ne aflăm, este o perioadă excelentă să mergeți la adunat de frunze uscate și castane, pe care să le integrați în jocul vostru creativ. Sau ce zici de sculptatul dovlecilor? Că tot bate Halloweenul la ușă.

Pune aceste recomandări în aplicare și vei vedea cum timpul petrecut cu cel mic se va transforma în cel mai plăcut lucru, atât pentru tine, cât și pentru el. Iar amintirile plăcute vor începe să curgă necontenit!

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut