Abilități dezvoltate cu ajutorul jocurilor cu LEGO

LEGO – am auzit cu toții despre aceste jocuri. Mulți dintre noi poate chiar au crescut cu ele. Mai mult, acest brand colaborează cu educatori de câteva decenii bune, în încercarea de a dezvolta experiențe în sala de clasă, care să „trezească la viață” conceptul de învățare.

Astfel, în timp ce unele persoane consideră LEGO un simplu joc, acesta oferă experiențe mult mai complexe, cu numeroase beneficii pentru utilizatori.

Iată ce abilități stimulează jocurile cu LEGO!

  1. Abilitățile motorii fine

Utilizarea pieselor LEGO este ocazia perfectă pentru construirea abilităților motorii fine! Manipularea cărămizilor LEGO este excelentă pentru a lucra cu degetele pe măsură ce copiii construiesc și chiar ridică piese LEGO. Copiii iubesc emoția clădirii, fiind capabili să facă acest lucru ore întregi, întărindu-și, astfel, mușchii mâinilor, care îi vor ajuta să facă alte abilități, cum ar fi să învețe să scrie.

  1. Jocul cooperativ

Este atât de ușor ca experiența construirii unui LEGO să se transforme într-un moment de fericire imaginară, cu aventură, eroi, animale și chiar membri ai familiei sau prieteni.

Utilizarea de minifigurine și piese LEGO alături de alți copii, stimulează abilități asemănătoare ca în cazul jocului creativ cu o casă de păpuși sau o piesă de teatru. Astfel, creațiile LEGO devin o veritabilă formă de povestire.

  1. Sentimentul de realizare

Când copiii termină uimitoarea lor operă de artă, sentimente de fericire și mândrie se ivesc implicit. Acestea contribuie fără doar și poate la consolidarea stimei de sine, iar entuziasmul aferent stimulează dorința de a încerca lucruri tot mai complexe.

  1. Perseverența

Construirea de blocuri LEGO, duce adesea la mâhnire. O mișcare greșită și, boom, se prăbușește frumusețe de turn.

Inițial, acest lucru este frustrant, însă, ulterior, prin jocul frecvent cu piese LEGO, copiii nu se lasă învinși de un astfel mic eșec. Deci, să nu fii surprins când vei auzi „Este ok, pot construi din nou turnul!”

  1. Creativitatea

Fiecare experiență de construire este o formă de artă. Singura limită este imaginația copilului. Copiii devin singurii creatori, îmbinând după bunul plac varietatea de piese și construind ideile din mintea lor. Poate fi util, distractiv și chiar terapeutic!

  1. Abilitățile matematice

Volumul, cantitatea, corespondența unul la unu, simetria, tiparele și multe altele pot apărea atunci când un copil se joacă cu LEGO.

Să nu uităm adunarea și scăderea! Când îi dai copilului un număr limitat de piese pentru a-și finaliza întregul proiect, el învață că fiecare dintre acestea contează.

  1. Dezvoltarea gândirii laterale și a abilităților de planificare

Urmarea instrucțiunilor LEGO poate fi o provocare. Mai mult, experiența ajută copiii să dezvolte abilități de planificare, precum și de gândire laterală. Astfel, în cazul în care se confruntă cu o problemă de asamblare, copiii trebuie să reconstituie pașii făcuți și să-și analizeze activitatea, pentru a găsi zonele care necesită îmbunătățiri.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut