Alimente care sporesc fertilitatea

Studiile susțin că fertilitatea poate fi sporită prin consumul anumitor alimente. În timp ce unele cupluri concep fără nicio problemă, altele se străduiesc ani la rând pentru a avea un copil.

Există o mulțime de mituri în jurul a ceea ce bărbații și femeile ar trebui și nu ar trebui să facă în cazul în care doresc să sporească șansele de concepție, dar o analiză recentă a constatat că un efect semnificativ îl pot avea alimentele consumate.

Cercetătorii de la Universitatea Harvard au efectuat o revizuire prin evaluarea datelor existente care asociază nutriția și fertilitatea, constatările fiind publicate în Jurnalul American de Obstetrică și Ginecologie.

Aceștia au ajuns la concluzia că, pentru a crește șansele de concepție, atât femeile, cât și bărbații ar trebui să consume o dietă bogată în pește, păsări de curte, cereale integrale, fructe și legume. În acest mod, afirmă specialiștii, crește fertilitatea femeilor, iar calitatea spermei bărbaților este îmbunătățită.

Mai precis, iată care alimente sunt recomandate, în funcție de gen!

Ce ar trebuie să mănânce femeile:

  • Somon
  • Nuci și semințe
  • Spanac
  • Fasole
  • Cereale integrale
  • Fructe și legume

Ce ar trebui să mănânce bărbații:

  • Ciocolată neagră
  • Fructe de pădure
  • Citrice
  • Peşte
  • Pui
  • Cereale integrale

Cât despre alimentele care ar trebui evitate, este recomandat ca atât femeile, cât și bărbații să încerce să limiteze aportul de acizi grași trans, care se găsesc în diferite alimente procesate, cum ar fi prăjituri, biscuiți sau margarină.

Privind produsele lactate, soia, alcoolul și cafeina, cercetătorii susțin că acestea nu influențează nici pozitiv, nici negativ fertilitatea.

Pentru bărbați, este important să păstreze nivelul de antioxidanți cât mai ridicat, din acesta motiv fiind recomandat să consume fructe de pădure, citrice și ciocolată neagră.

În ceea ce privește carnea roșie și peștele, cercetătorii spun că, dacă au fost expuse la „niveluri ridicate de contaminare a mediului”, atunci „ar putea fi un motiv de îngrijorare”.  Totuși, mai multe cercetări în această zonă trebuie făcute.

În ciuda acestor constatări, autorii studiului acceptă faptul că rezultatele nu ar trebui considerate literă de lege, întrucât este nevoie de mai multe cercetări, înainte de a putea fi definitivată o listă de alimente stimulatoare și dăunătoare fertilității.

Astfel, recomandarea specialiștilor se rezumă la consumul unei alimentații sănătoase și echilibrate.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut