Animații cu și despre creaturile din oceane

Copiii iubesc vastul ocean și sunt curioși să descopere misterele pe care apele acestuia le ascunde. Astfel, vă invităm într-o aventură acvatică, pe parcursul căreia veți face cunoștință cu fel de fel de creaturi marine, unele cunoscute, altele mai puțin cunoscute!

Iată câteva animații care vă propun o călătorie subacvatică, într-un univers plin de suspans!

  1. Mica sirenă (The Little Mermaid – 1989)

Ariel, fiica cea mai mică a regelui Triton, este nemulțumită de viața în mare și este curioasă să vadă cum trăiesc oamenii. Ea colecționeză obiecte omenești împreună cu prietenul ei cel mai bun, peștele Flounder. Ignorând avertismentele tatălui ei și ale lui Sebastian de a nu se apropia de oameni, într-o seară îl salveză pe prințul Eric, de care se și îndrăgostește. Acesta nu își amintește cine l-a salvat, ci doar vocea fetei. Pentru a putea fi împreună cu el, Ariel caută ajutor la Ursula, vrăjitoarea mării. Ursula, însă, are alte planuri pentru sirenă și tatăl ei.

Mai mult, dacă povestea vă atrage, atunci vă puteți delecta și cu continuările acesteia „Mica Sirenă II: Întoarcerea în mare (2000)” și „Mica Sirenă: Începuturile lui Ariel (2008)”.

  1. În căutarea lui Nemo (Finding Nemo – 2003)

O altă aventură subacvatică în care este urmărită călătoria amuzantă, dar nu lipsită de obstacole, a doi pești – Marlin (Albert Brooks) și fiul său, Nemo (Alexander Gould) – care vor fi separați la Marea Barieră de Corali. Nemo este luat pe neașteptate din ocean și ajunge în acvariul unui dentist din Portul Sydney. Împreună cu un prieten de nădejde, dar care suferă de pierderea memoriei pe termen scurt, pe nume Dory (Ellen DeGeneres), tatăl lui Nemo pornește în căutarea fiului pierdut.

O animație a cărei acțiune se petrece la aproximativ un an de la întâmplările acestui film, este În căutarea lui Dory (Finding Dory – 2016).

  1. Povestea unui rechin (Shark Tale – 2004)

Oscar este un pește mic care vorbește mult și repede și ale cărui vise mărețe îl poartă mereu spre zonele fierbinți și periculoase ale Oceanului. Lenny este un rechin mare alb cu un secret foarte sensibil: este vegetarian!

Când o minciună gogonată îl propulsează pe Oscar în postura de erou, iar adevărul despre Lenny poate ieși în orice moment la suprafață, transformându-l într-un paria al speciei, cei doi devin neașteptat de apropiați.

  1. Ponyo (2008)

Un orășel pe malul mării. Sosuke, un băiețel de cinci ani, trăiește sus, pe o stâncă de unde priveliștea asupra mării e fabuloasă. Într-o dimineață, Sosuke o descoperă pe Ponyo, un peștișor de aur cu capul prins într-un borcan de gem. Salvată de băiat, Ponyo devine tot mai fascinată de acesta și nu s-ar mai da dusă, dar Fujimoto, tatăl ei, un vrăjitor ce trăiește pe fundul mării, o forțează să se întoarcă acasă. „Vreau să devin om”, țipă Ponyo, iar furia lui Fujimoto nu mai cunoaște margini.

  1. Povestea Micului Delfin (The Dolphin: Story of a Dreamer – 2009)

Filmul prezintă povestea lui Daniel Alexander Dolphin, un delfin mic cu vise mari, care trăiește într-o lume în care visele sunt interzise. Dolphin își abandonează locuința sa sigură pentru a explora oceanul și pentru a descoperi adevăratul său scop în viață. Călătoria nu va fi ușoară, vor exista riscuri și provocări, prieteni și dușmani, dar Daniel trebuie să aibă încredere în vocea inimii sale să își îndeplinească misiunea.

Mai multe animații pentru copii și filme de familie, puteți descoperi AICI!

 

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut