Cadouri inspirate de Moș Nicolae, pentru copii

Tradiția din moși-strămoși ne-a obișnuit că Moș Nicolae vine în fiecare an, la toți copiii, în noaptea de 5 spre 6 decembrie și le lasă câte-un dar.

Privind cadourile oferite de Moș Nicolae, 2 lucruri sunt bine-știute:

 1. La copiii năzdrăvani moșul aduce nuiele;
 2. Cadourile primite cu acest prilej nu sunt la fel de bogate ca cele de Crăciun, de multe ori rezumându-se la dulciuri.

Indiferent ce sau cât vor primi, copiii sunt extrem de entuziasmați cu prilejul acestei sărbători, astfel că suntem convinși că nici măcar unul nu va rata să-și curețe și să-și lustruiască ghetuțele în cel mai mic detaliu.

Acestea fiind zise, greul cade pe părinți, care trebuie să aleagă cadoul potrivit pentru micuții lor. Sigur, dacă copilul tău e măricel și deja e capabil să scrie singur scrisoarea către Moș Nicolae, cu siguranță vei avea ceva mai mult de furcă, întrucât nu trebuie să-i dezamăgești așteptările, dar nici să-i iei ceva exorbitant de scump, care să trădeze specificul cadoului de Moș Nicolae.

Iată câteva recomandări care îți vor fi de folos, dacă ai decis să pleci în căutarea cadoului perfect de Moș Nicolae, pentru piciul tău!

 1. Hotărăște de acasă suma pe care vrei că o cheltui pe cadou!

Nu începe căutarea de cadouri, fără să ai acest detaliu bine stabilit, întrucât riști să cheltui bani în exces și pe lucruri care nu sunt de folos.

 1. Fă-ți de acasă o listă orientativă cu posibile variante de cadou!

Știm cu toții că în perioada sărbătorilor, toate rafturile magazinelor sunt pline cu fel de fel de minunății… dar cât de folositoare sunt acestea? Așadar, nu risca să fii acaparată de peisaj!

 1. Optează pentru articole/jucării care îmbină latura educativă cu cea distractivă, stârnind creativitatea copilului.
 2. Ai în vedere ca articolele alese să fie calitative, potrivite vârstei copilului, astfel încât să nu pună în pericol sănătatea copilului!
 3. Nu face exces de dulciuri!

Mulți dintre părinți consideră că e suficient ca un copil să primească doar dulciuri de Moș Nicolae și atunci decid să umple ghetuțele cu o droaie de ciocolate, acadele și bomboane. Chiar dacă optați pentru un cadou format doar din produse alimentare, orientați-vă către fructe (portocalele, mandarinele, clementinele sunt de sezon) și nu faceți exces de ciocolată sau alte gustări nesănătoase!

 1. Dacă preferați varianta online, citiți cu atenție specificațiile produsului și urmăriți și review-urile altor utilizatori ca să fiți siguri că nu o dați în bară!

Recomandările noastre privind cadoul de Moș Nicolae

 • Creioane de colorat și cărți de colorat;
 • Cărți cu povești de sezon sau orice alte lecturi potrivite vârstei;
 • Set Lego;
 • Plastilină clasică sau inteligentă;
 • Nisip kinetic;
 • Puzzle;
 • Cub Rubik;
 • Jocuri video;
 • Jocuri de societate;
 • Pușculiță;
 • Accesorii cu ajutorul cărora să realizeze diverse obiecte handmade;
 • Set fular și mănuși;
 • Pijamăluțe și papuci de casă;

Pe lângă acestea, puteți să faceți ceva special în acea zi. De pildă puteți merge la un spectacol, la un film, la muzeu, la observatorul astronomic sau la patinoar. Ceva care să înveselească toată familia!

Voi ați ales cadoul de Moș Nicolae? Ce alte sugestii aveți? 🙂

 

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut