În cinematografe: Aventura Piticilor (Gnome Alone – 2017)

Aveți chef de o animație plină de umor și aventură, dar extrem de bine ancorată în realitate? Atunci haideți cu mic cu mare la cinema, să descoperiți Aventura Piticilor (Gnome Alone – 2017).

Împletită cu povestea piticilor aventurieri, animația ne dezvăluie și povestea de viață a unei fetițe ajunse la pubertate, pe nume Chloe – gândurile, problemele, emoțiile acesteia.

Sătulă de viața mereu pe drumuri pe care este nevoită să o ducă, din cauza jobului mamei sale, Chloe se mută din nou. De data aceasta într-o casă în stil gotic, deloc prietenoasă, ci, mai degrabă, înspăimântătoare. Mai mult decât atât, această nouă locuință găzduiește și o ciudată colecție de pitici de grădină. De asemenea, încă de la început, fetița simte că în casă se petrec fel de fel de lucruri anormale.

Pe lângă aceste aspecte deloc obișnuite, Chloe se luptă din răsputeri să se adapteze și să se integreze în grupul de colegi de la școală, încercând totodată să înțeleagă și să accepte bunele intenții ale mamei.

Pe fondul acestor probleme pe care orice copil le-ar întâmpina într-un astfel de context, într-o zi, după întoarcerea de la școală, Chloe și vecinul ei gălăgios Liam descoperă că piticii de grădină sunt vii și, mai mult decât atât, au un rol extreeem de important: acești pitici de grădină protejează planeta de amenințarea monstruleților numiți Troggs, care au invadat casa, venind dintr-o altă lume.

Într-un astfel de context, când pericolul bate la ușă, Chloe și Liam nu văd altă soluție decât să se alăture piticilor, în lupta împotriva monstruleților pentru a salva lumea.

Prin împletirea celor două planuri – aventura piticilor de a salva lumea și problemele comune ale fetiței Chloe – animația reușește să atingă echilibrul între acțiune și emoție. Mai mult decât atât, eroina noastră descoperă lecții de viață, cum ar fi importanța prieteniei și necesitatea luptei pentru a obține ceea ce îți dorești.

Întrucât Aventura Piticilor reprezintă un mix savuros de aventură, mister și umor, animația este ideală indiferent de vârstă. La urma urmei, cine nu adoră aceste 3 ingrediente?

Iată și trailerul animației!

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut