Comportamente care pot alunga magia Crăciunului

Perioada sărbătorilor este despre armonie, momente plăcute și veselie. Totuși, nu totul este așa cum pare, astfel că, dacă nu suntem atenți, cea mai frumoasă perioadă a anului se poate transforma într-un eșec!

Iată 6 comportamente de care să te ferești ca să nu alungi magia Crăciunului!

  1. Rolul victimei

Când lucrurile nu se desfășoară așa cum tu ai plănuit, este extrem de ușor să te enervezi sau să joci rolul victimei. Spre exemplu, copilul răcește sau face fix acum una din bolile copilăriei, astfel încât plaurile de vacanță sunt ruinate. Sau bugetul de care dispui, nu îți ajunge să cumperi toate lucrurile pe care ți le-ai fi dorit. Și începi să te victimizezi, să cauți vinovați, să te-ntrebi de ce tocmai tu, cu ce ai greșit pe lumea asta să pățești așa ceva fix de sărbători!

Încetează să te mai plângi continuu, conformează-te situației și fă tot posibil să nu distrugi magia specifică sărbătorilor de Crăciun!

  1. Te simți ofensat extreem de ușor

Așa cum știți, de sărbători, evenimentele festive sunt în floare, astfel că vă veți întâlni cu o mulțime de rude, prieteni, etc. Este posibil ca acestea să facă tot felul de remarci sau comentarii răutăcioase. Ideea e să nu le pui la suflet. Ține cont că acestea spun mai multe despre persoana care le face, decât despre cea care este subiectul lor.

Deci, când cineva face un comentariu răutăcios la adresa ta, nu pune la suflet, nu permite să te afecteze. În caz contrar, nu vei face decât să te încarci de furie, frustrări și regrete. Și nu merită deloc!

  1. Ești pesimist

Se întâmplă ca de sărbători lucrurile să nu meargă șnur, după planul făcut de tine. Întotdeauna vor exista și situații neprevăzute și mai puțin plăcute. Ideea e să nu te agăți de acestea pentru că nu vei mai reuși să simți vreun strop din magia și bucuria asociate Crăciunului.

Deci, puneți mai mult accent pe latura pozitivă a sărbătorilor, și permiteți acesteia să vă umple de sentimente și emoții pozitive.

  1. Mâncatul în exces

Poate părea greu de crezut, însă este un obicei care poate alunga magia sărbătorilor. Așa cum știm, sărbătorile sunt legate de mese îmbelșugate, cu fel de fel de preparate, prăjituri, bombone, etc. Sigur că puțin răsfăț culinar nu strică, însă este important să nu faceți exces.

Mâncatul în exces este dăunător atât pentru sănătatea fizică, dar și pentru cea mentală. Mai ales dacă urmăriți să vă mențineți greutatea sau să slăbiți. Ca să nu cădeți în ispita mâncatului în exces, aplicați următoarele recomandări: consumați multă apă, alegeți dulciurile înțelept, deci cu moderație, nu neglijați consumul de fructe și legume și nici mișcarea.

  1. Te simți neîndreptățit

Poți avea acest sentiment atunci când ai avut un an dificil sau atunci când te-ai ocupat singur de pregătirile de sărbători. Este posibil să simți că oamenii îți datorează ceva sau că pur și simplu ar trebui să nu faceți nimic de Crăciun. Astfel de gânduri te pot determina să devii egoist, arogant și supărat.

Ca să scapi de acestea, este recomandat să fii mai puțin egocentric și să te axezi pe cei din jur: copii, soț, părinți, etc. Încearcă să descoperi bucuria pe care munca și eforturile tale au adus-o persoanelor dragi ție. La urma urmei, nu asta înseamnă Sărbătorile: să dăruiești?

  1. Ești nerecunoscător

Pe lângă dăruire, sărbătorile înseamnă și recunoștință. Mai mult, persoanele care-și exprimă recunoștința, sunt mai răbdătoare, au relații mai bune, dorm mai bine și se bucură de o stare de sănătate fizică și mentală mai bună.

Având în vedere aceste beneficii, sărbătorile reprezintă momentul perfect să începi să-ți exprimi recunoștința față de cei din jur!

Așadar, dragii noștri, nu lăsați ca emoțiile negative să vă cuprindă și să vă strice sărbătorile. Concentrați-vă asupra lucrurilor pozitive din viața voastră și gustați magia Crăciunului împreună cu cei dragi vouă!

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut