Cu cortul in gradina, o noapte de neuitat pentru copilul tau

Nimic din ce-am făcut în vacanțele la bunici nu mi-a rămas mai bine întipărit în minte ca dormitul în pod, în fânul prospăt cosit.

Bunica ne așternea plăpumi pe post de saltea, ca să nu ne înțepăm în firele proaspăt tăiate (sau deja uscate), ne mai dădea câteva pături de lână să le aruncăm pe noi și culcușul era gata – varianta țărănească a sacului de dormit. Și toate celelalte simțuri ne erau răsfățate: mirosul – de aroma fânului, auzul – de cântecul greierilor, iar văzul – de mulțimea de stele, ce le zăream prin ferestruicile de lemn ale podului. Cântam și povesteam și ne zbânțuiam până cădeam pradă celui mai profund și fericit somn.

Azi, pentru mulți copii astfel de vacanțe nu mai există, dar asta nu înseamnă că nu-i poți bucura, improvizând. Dacă stai la casă sau ai amici care au curte, le poți organiza copiilor un mini-camping, instalând mai multe corturi micuțe. Pentru ei va fi o adevărată aventură. Și poți să-i bucuri astfel, chiar după ce împlinesc vârsta de un an, mai ales că în comerț se găsesc diverse variante de corturi pentru copii mici și care se instalează extrem de ușor (de fapt nici nu se instalează, ci doar se depliează, iar gura de deschidere e prevăzută de cele mai multe ori cu un fermoar sau cu arici). Iată de ce ai mai avea nevoie pentru a le organiza micuților o petrecere reușită:

  1. Fiecare ar trebui să aibă un rucsăcel în care să-și aducă un termos cu sucul de fructe preferat, câteva snacks-uri (sandvișuri micuțe cu ceea ce știți că le place, un fruct etc.)
  2. Poți organiza un grătar, unde să le pregătești câteva frigărui din piept de pui și legume și, eventual, cartofi fierți sau copți.
  3. E bine să aibă la dispoziție pături micuțe pe care și le pot întinde în cort sau în fața acestuia, pe care pot sta și atunci când mănâncă și când se joacă sau ascultă povești
  4. Din decor ar putea să mai facă parte și câteva hamace mici, colorate, și fotolii-sac special concepute pentru copii.
  5. Nu uita de spray-uri contra țânțarilor și căpușelor .
  6. Pentru orele târzii ai putea să le organizezi un joc de lumini cu lanterne sau chiar să le citești povești la lumina lor.
  7. Dacă nu ai tu timp să le citești povești, poți apela la varianta audiobook-urilor cu povești pentru copii.
  8. Realizarea unui foc de tabără este întotdeauna distractivă, dar când este vorba de copii mici trebuie să aveți mare grijă și fiecare dintre ei să fie atent supravegheat. Iată cum le poți organiza un mic foc de tabără:

@Lasă o distanță de circa patru-cinci metri între corturi și locul unde faci focul.

@Fă o mică groapă în care pui vreascuri, hârtii, frunze uscate și înconjoar-o cu pietre.

@ Adună împreună cu cei mici lemne uscate și așezați-le în formă de piramidă deasupra gropii.

@Aprinde focul din interior și din lateral.

@ Din când în când adaugă câte un lemn uscat pentru a-l întreține.

În nopțile calde de vară, atunci când copiii sunt mai mari, poți chiar să-i lași să doarmă afară, în corturi, ca după o zi de petrecere să se bucure și de o noapte de somn bun sub cerul înstelat. În mod sigur aceasta va fi o amintire de neuitat.

 

 

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut