Cum să alegi bradul de Crăciun perfect și câteva măsuri de siguranță

Bradul de Crăciun este una dintre mult așteptatele bucurii ale sărbătorilor de iarnă, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Luminițele, globurile, beteala, mirosul de brad și copacul în sine, parcă ne-nvăluie toate în magia lor și ne trezesc fel de fel de emoții.

Totuși, până a ajunge să vedeți bradul împodobit, luminat, iar voi să stați în fotoliu lângă el, ascultând colinde, e ceva de muncă. Iată câteva recomandări care îți vor fi de folos!

Cum să alegi bradul de Crăciun perfect

 1. Decide mai întâi camera în care vrei să ții bradul de Crăciun!

Optează pentru o zonă cât mai aerisită din casă, astfel încât să eviți riscul de a te împiedica de brad la orice pas.

 1. Măsoară spațiul în care vrei să ții bradul!

Înainte să pleci efectiv în căutarea bradului potrivit, măsoară înălțimea camerei în care îl vei plasa, precum și diametrul suportului, astfel încât să te ghidezi după acestea atunci când vei decide ce brad să iei.

 1. Ia un centimetrul sau o ruletă cu tine ca să te asiguri că bradul se încadrează în măsurătorile făcute.
 2. Alege un copac fresh!

Asta înseamnă că acele trebuie să arate verzi și proaspete – nu uscate sau maro. De asemenea, atunci când mișcați puțin de brad, acestea nu ar trebui să se desprindă.

Totodată, este important să optați pentru un suport care să permită să puneți apă. Pentru a rămâne cât mai mult fresh, bradul are nevoie de apă cât mai multă. În primele zile, este posibil să fie nevoie să faceți plinul de apă chiar și la câteva ore.

Măsuri de siguranță privind amenajarea bradului de Crăciun

Dacă vrei să îți păstrezi casa și familia în siguranță de la unele pericole comune de Crăciun, iată câteva recomandări pe care să le ai în vedere!

 1. Nu plasați copacul în apropierea unei surse de căldură, cum ar fi un șemineu, o sobă sau un dispozitiv de încălzire portabil.
 2. Dacă aveți copii mici sau animale de companie, tăiați ramurile inferioare pentru a evita leziunile oculare.
 3. Așezați toate ornamentele care pot fi rupte, au piese mici, detașabile sau cârlige metalice sau care arată ca alimente sau bomboane pe ramuri mai înalte, unde copiii mici nu le pot atinge.
 4. Țineți animalele afară din camera în care este amplasat copacul, mai ales dacă nu puteți fi acolo pentru a supraveghea. Pisicile, mai ales, și-au câștigat faima de a sări în bradul de Crăciun, în special atunci când sunt urmărite de un alt animal de companie. De asemenea, în situația în care aveți unul sau mai multe animale de companie, ar fi ideal să imobilizați bradul prin legarea acestuia de un cârlig suspendat în tavan.
 5. Evitați folosirea spray-urilor de zăpadă artificială, care pot provoca iritarea plămânilor, dacă sunt inhalate.
 6. Opriți instalația atunci când vă puneți la somn sau când plecați de acasă.
 7. Să nu ardeți niciodată ramurile bradului de crăciun în șemineu. Poate provoca acumularea de creozot, un compus foarte inflamabil.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut