Cum să stimulezi încrederea în sine a copilului

Încrederea în sine este poate cel mai important atu de care o persoană poate dispune pentru a încerca și pentru a reuși. Atunci când ai încredere în sine, nu doar că ai o opinie corectă despre tine, fără să te supra sau subevaluezi, dar cel mai important este că nu ți-e teamă de eșec.

Totuși, această trăsătură de caracter nu se adoptă de azi pe mâine. Nu e suficient să-ți propui „de azi am încredere în mine” și gata, bați din palme și se rezolvă. Stima de sine, încrederea în sine sunt trăsături care se dobândesc pe parcurs, în urma experiențelor trăite și desigur a sprijinului primit din partea părinților.

Astfel, pentru a te asigura că și copilul tău dispune de suficientă încredere în sine, există câteva lucruri de care poți ține cont și pe care le poți pune în aplicare.

Sfaturi pentru stimularea încrederii în sine a copiilor

  • Primul lucru de care trebuie să ții cont este că și experiențele au rolul lor în stimularea încrederii. Încă de mici, copiii încep să înregistreze mici reușite. De la cum să răsfoiască o carte de povești, să învețe să se spele pe dinți singuri, să se îmbrace singuri, până la a-și face patul, temele sau să te ajute la diverse treburi prin casă. Toate aceste acțiuni, pe măsură ce le va desfășura singur, îl vor ajuta pe copil să se simtă capabil. Și acestea sunt un fel de reușite. Când ne gândim la succes, nu trebuie să avem în minte doar lucrurile școlare/profesionale. Și principiile de viață sunt extrem de importante, contribuind la gradul de încredere în sine al copiilor.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut