Curățarea jucăriilor

Ca orice lucru de care ne folosim și jucăriile trebuie lăsate în ordine și curățenie. Cu atât mai mult când vine vorba despre copiii mici. Murdăria de pe jucării, saliva lăsată uneori pe ele, urmele de mâncare și alte asemenea pot fi periculoase sănătății copilului. Iată cum putem menține jucăriile curate, în funcție de materialul din care sunt fabricate.

Copiii mici își împart adesea jucăriile cu prietenii lor. Le ling, le mestecă, le bagă în tot felul de amestecuri (nisip, apă, suc…) sau le lasă pur și simplu să cadă pe jos. Iată cum să le curățați!

Curățarea jucăriilor din plastic

Atunci când o jucărie este nouă sau este murdară, este recomandată curățarea ei în vasul superior al mașinii de spălat vase cu un ciclu de temperatură ridicat. Dacă doriți să folosiți mai degrabă o soluție dezinfectantă, începeți prin a curăța petele vizibile cu apă și săpun. Vaporizați apoi jucăriile cu o soluție dezinfectantă din comerț sau făcută în casă (5 ml de înălbitor în 500 ml de apă). Lăsați să acționeze 10 minute, apoi clătiți cu apă și uscați jucăria cu o cârpă curată și moale.

Jucăriile din pluș sau din țesut

Jucăriile din pluș sau din țesut pot conține un număr impresionant de bacterii, de virusuri sau de molii și acarieni. Este așadar important să le curățați regulat. Dacă copilul este bolnav, curățați imediat după folosire jucăriile pe care le-a atins sau pe care a salivat. Numeroase jucării din țesătură sau din pluș pot fi spălate la mașină. Este de preferat să fie spălate cu apă caldă. Totodată, la uscare, folosind un ciclu ridicat de temperatură, veți putea distruge ansamblul de virusuri și de microbi.

Majoritatea bacteriilor și a murdăriilor din jucăriile din pluș sau din țesătură dispar după o curățare în mașină sau în uscătorul cu temperaturi ridicate.

Jucăriile pentru baie

Atunci când copilul iese din baie, este esențial să goliți apa conținută de jucăriile sale. Curățați-le regulat înmuindu-le într-o soluție dezinfectantă din comerț sau făcută în casă (5 ml de înălbitor în 500 ml de apă). Dacă vedeți mucegaiuri sau ciuperci care apar în interiorul jucăriilor, este de preferat să le aruncați pentru a evita problemele de sănătate.

Jucăriile care nu pot fi băgate în apă

Există șervețele dezinfectante (diferite de cele folosite pentru curățarea feselor bebelușului) de care vă puteți servi pentru a curăța, spre exemplu, cărțile rigide sau piesele unui puzzle. După dezinfectare, treceți o cârpă moale îmbibată cu apă, apoi uscați bine jucăria.

 

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut