De ce e important ca bebelușii să se acomodeze cu mediul acvatic

A fi părinte este una dintre cele mai minunate meserii și, totuși, una dintre cele mai dificile. Zilnic în viața părinților apare o nouă provocare, dar ceea ce rămâne constant valabil este misiunea de a-i asigura celui mic fericirea.

Din primele luni de viață ale bebelușului începem să conștientizăm impactul pe care deciziile noastre le au în formarea personalității copilului. Din acest motiv, încercăm să construim o bază sănătoasă și informată de acțiuni pentru a crea experiențe pozitive care să conducă înspre o dezvoltare armonioasă.

Cursuri înot bebeluși

Alegerile pe care le luăm vor avea un impact definitoriu în viața copilului, tocmai de aceea venim în ajutorul noilor părinți prin analizarea a 5 dintre principalele motive pentru care lecțiile de înot ar trebui să fie o activitate esențială în programul săptămânal al bebelușului.

  1. Preîntâmpinarea fricii de apă

Din păcate, înecul rămâne una dintre principalele cauze ale accidentelor fatale printre copiii până la vârsta de 5 ani. Deprinderea unor abilități de bază pentru a supraviețui în mediul acvatic este îngreunată dacă cel mic nu este obișnuit cu apa și o consideră o activitate complet necunoscută.

Frica de apă se dezvoltă la o vârstă fragedă tocmai pentru că le este prezentată ca o activitate nenaturală, nefiind inclusă anterior în programul lor. Prevenirea acestei frici prin lecțiile încă de la 4 luni elimină posibila anxietate în apă și îl ajută să își construiască abilități fundamentale pentru supraviețuire.

  1. Adaptarea firească în mediul acvatic

La Acvatic Bebe Club sistemul automat de dezumidificare asigură o reglare automată a umidității, temperaturii apei și aerului astfel încât bebelușul se simte confortabil încă de la primul contact cu mediul acvatic.

Vei fi încântat cât de natural se comportă bebelușii în apă, căminul lor inițial fiind tocmai unul acvatic. Lecțiile de înot au însă un impact semnificativ în multe alte aspecte ale activităților de zi cu zi ale copiilor, ușurând părinților experiența băiței, ieșirile și vacanțele la mare și piscină.

Cursuri înot bebeluși (2)

  1. Construiește bazele unui caracter independent

Înotul este exercițiul fizic și mental ideal pentru dezvoltarea bebelușului. În această etapă a vieții sale este singurul scenariu în care el este cu adevărat independent, mai ales înainte de a putea merge singurel.

Apa le susține greutatea, iar ei sunt liberi să-și miște picioarele și mâinile așa cum doresc. Cei mici adoră această experiență în care își pot îmbunătăți inclusiv capacitățile de coordonare. Veți fi foarte mândri de dorința de explorare a copilului în momentul în care primește un boost de încredere într-un mediu sigur și confortabil.

  1. Asigurarea unei dezvoltări echilibrate

Avantajele considerabile la nivel de sănătate pentru bebeluși sunt cele care detașează activitatea de la o simplă activitate distractivă și relaxantă. Înotul ajută la dezvoltarea precoce a activității cerebrale sănătoase prin activarea simultană a tuturor celor 5 simțuri: gust,miros, atingere, vedere și sunet. Cu o rată a obezității în cotinuă creștere la copii, înotul încă de la o vârstă mică setează o direcție sănătoasă de dezvoltare care include exercițiile fizice în rutina săptămânală a acestuia. În acest fel, îi puteți amplifica flexibilitatea și stabilitatea, îmbunătățindu-i totodată echilibrul și postura.

  1. Sedimentarea abilităților cognitive de învățare

Abilitatea de a înota este un cadou pe viață pentru copii, una care, odată învățată, nu mai poate fi uitată, indiferent de vârstă.

Conform unui studiu german, bebelușii care încep ședințele acvatice, ajung să aibă abilități sociale mai dezvoltate, inteligență emotională crescută și nu în ultimul rând o mai mare receptivitate la a putea să se adapteze în orice mediu. Explicația se regăsește în cadrul activităților pe care le întreprinde în timpul lecțiilor de înot, când este învățat să fie responsiv la comenzi vocale prin care îi sunt lărgite capacitățile de înțelegere.

Vă așteptăm cu drag la Acvatic Bebe Club să vă programați ședința gratuită și să vă convingeți de beneficiile educației acvatice în viața celui mic. Pentru înscrieri și alte detalii, accesați următorul link: https://bit.ly/2vCLeZg. De asemenea, promoțiile active în cadrul Acvatic Bebe Club sunt disponibile AICI!

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut