Decorăm camera copilului. Ce pardoseală sigură să alegem

Fie că micuțul tău este pe drum și dorești să îl întâmpini într-un cadru cald și sigur, fie că dorești o schimbare de decor, pardoseala reprezintă o piesă importantă în amenajarea camerei copilului.

Pardoseală sigură copii

S-o spunem pe șleau! Fie că merge de-a bușilea, fie că este puțin mai mare și împrăștie jucăriile peste tot, podeaua este locul favorit al oricărui copil. Și atunci, trebuie să ne asigurăm că aceasta reprezintă un loc sigur în care, indiferent de vârstă, copilul poate experimenta și explora.

Astfel, pe lângă faptul că reprezintă spațiul în care copilul dă frâu liber imaginației și creativității, covorul/pardoseala din camera copilului trebuie să posede caracteristici mult mai riguroase, pentru a asigura prichindeilor confortul și siguranța necesară!

Iată 6 caracteristici pe care pardoseala din camera micuțului tău ar trebui să le posede!

  • Amortizează șocurile – având în vedere că tuturor copiilor le place să exploreze, să sară, să alerge, să se învârtă, să se dea peste cap și alte astfel de experimente, este important să ne asigurăm că șocul este scăzut, în cazul unei căzături.

Pardoseală confortabilă

  • Este izotermă – astfel, chiar și în sezonul rece, vei avea siguranța că micuțului tău nu „îi îngheață fundulețul”, dacă alege să se joace nestingherit pe podea.
  • Este moale – deci este confortabilă pentru fundulețul, pălmuțele sau genunchii micului explorator, în funcție de poziția în care acesta alege să stea (în genunchi, în fund, etc.).
  • Este impermeabilă – odată ce optezi pentru un covor impermeabil, micuțul tău poate explora oricât dorește. Astfel, dacă ai decorat de curând camera, nu trebuie să stai cu teamă că cel mic poate varsă ceva pe podea și se va umfla/păta parchetul.
  • Se curăță ușor – yuhuuu, veste bună pentru toate mămicile gospodine. Odată ce optezi pentru o astfel de pardoseală, care nu necesită îngrijire specială și, mai mult decât atât, nu absoarbe impuritățile cu care vine în contact pe durata utilizării, atunci grijile tale de mămică protectoare se vor diminua cel puțin la jumate.
  • Se asamblează ușor – niciodată nu știi când te mai trăsnesc redecorările… și atunci, de ce să optezi pentru un covor de dimensiuni standard? Alege mai degrabă un covor de tip puzzle care să se plieze evoluției nevoilor voastre ca familie.
  • Este multicoloră – copiii au nevoie de un decor vesel, jucăuș, cu o paletă variată de culori. Un astfel de covor multicolor nu doar că va contribui la crearea unei atmosfere relaxante și prietenoase, însă poate fi un tool important în demersul învățării culorilor de către copii.

Un tip de covor care oferă toate aceste beneficii, este cel disponibil pe www.pardoselicopii.ro. Acesta este un covor rezistent, nontoxic, antialergic, deci nu trebuie să te îngrijorezi nici dacă micuțul tău îl va băga în gură. 🙂

Datorită modului de structurare „puzzle”, acesta poate fi utilizat într-o varietate de locuri – acasă, grădinițe, creșe, locuri de joacă. Compoziția sa este una practică, conținând piese individuale, din spumă specială EVA, cu dimensiunile 60 cm x 60 cm și grosimea 1.4 cm.

Așadar, dacă te afli în acel moment în care cauți o pardoseală care să îmbine atât nevoile și grijile tale ca părinte, cât și nevoile copilului, alege acest tip de covor. În acest mod, creativitatea, siguranța și confortul merg mână-n mână.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut