Documentar In Utero (2016): experiența dinaintea nașterii

Constant cercetătorii ne vin în ajutor cu o mulțime de studii despre comportamentul uman, despre relațiile familiale, parenting și alte subiecte care ne preocupă în viața de zi cu zi. Totuși, în majoritatea cazurilor, studiilor sunt făcute după primul moment important din viața oricărei persoane: nașterea.

Dar ce se întâmplă înainte de acest prag? Care este viața fătului? Și cum influențează această experiență viața indivizilor, după naștere? Pe parcursul întregii vieți? Un documentar interesant care încearcă să lămurească astfel de dileme, este In Utero.

In Utero reprezintă o reflectare cinematografică asupra unuia dintre cele mai captivante subiecte ale secolului XXI – viața în uter și impactul său durabil asupra dezvoltării umane, a comportamentului uman și a stării lumii.

Filmul reunește în premieră date convingătoare, care explică faptul că suntem nu doar genele noastre, ci și un produs al mediului nostru.

Prin intermediul unor interviuri pregnante și adesea „picante” cu experți și pionieri, In Utero schițează o tapiserie complexă a experienței umane, de la concepție și până la naștere. Inspirându-se din mituri culturale, filme celebre și trenduri tehnologice, filmul demonstrează cum experiența noastră în uter – în special evenimentele traumatice – ne preocupă de-a lungul vieții, influențând deciziile noastre și modelând societatea în care trăim.

Filmul cu o durată de 85 de minute, a fost lansat în anul 2016, fiind regizat de Kathleen Kwai Ching Man.

Astfel, te invităm să pornești într-o călătorie plină de suspans, în cadrul căreia epigenetica, biochimia, oamenii de ştiinţă, psihologii şi doctorii – toţi la un loc dovedesc că nu suntem ceea ce credeam că suntem. In Utero aduce la suprafaţă pentru prima oară date concrete care explică de ce unii dintre noi se confruntă cu provocări mai mari, în timp ce alţii par că s-au născut cu stea în frunte.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut