Dumbo (1941)

Animația Dumbo a fost lansată în octombrie 1941, în SUA, numărându-se printre primele producții cinematografice realizate de Walt Disney.

Acest film simpatic, ideal de vizionat în familie, a avut ca sursă de inspirație povestirea omonimă a lui Harold Pearl și Helen Aberson.

Personajul principal alături de care vă veți amuza pe parcursul întregii animații, este Jumbo Jr. Acesta este adus doamnei Jumbo, una dintre elefanți, de o barză. Din cauza urechilor prea mari, elefănțelul ajunge să fie tachinat de cei din jur, fiind poreclit cu răutate Dumbo.

În ciuda încercărilor doamnei Jumbo de a-și ține fiul departe de toate aceste răutăți, cel care reușește să readucă bucuria pe chipul lui Dumbo este un șoricel pe numele său Timothy Q.

Activ în lumea circului, Dumbo primește de la director sarcina de a fi vârful piramidei de elefanți, dar acesta distruge cascadoria creând un dezastru și rănind alți elefanți. Drept urmare, Dumbo este făcut clovn. În ciuda popularității și a faimei dobândite, Dumbo nu este fericit.

După această experiență, Timothy Q îl invită pe Dumbo într-o călătorie care va fi presărată cu multe experiențe amuzante și pline de aventură. Toate acestea îl vor ajuta pe simpaticul elefant să-și recapete încrederea în sine.

Odată întors la circ, încrederea și stima de sine consolidate îl vor ajuta pe eroul poveștii noastre să se transforme în senzația circului, devenind iubit și agreat de toți cei din jur.

O poveste amuzantă, cu personaje distractive, animația îi învață pe cei mici și o lecție importantă despre viață: nimeni nu trebuie luat în derâdere pentru înfățișarea lui, întrucât orice persoană deține cel puțin o calitate pentru care merită să fie apreciată.

Așadar, vă invităm să urmăriți o animație fermecătoare indiferent de vârstă, plină de umor și voie bună. Lăsați-vă imaginația să zburde și bucurați-vă de acest film cu o coloană sonoră deosebită!

Sursă foto: www.cinemagia.ro

0 Comentarii

Adauga un comentariu

KidsOut